MOSTARAC KOJI LIJEČI I TIJELO I DUŠU Leon Lasić je po zanimanju liječnik, ali svojim glasom osvaja domaću glazbenu scenu

Leon Lasić

Liječiti ljude znanjem, a dotaknuti im dušu pjesmom, ponekad zna biti zahtjevan spoj, ali baš takvim stilom 28-godišnji Leon Lasić već više od jednog desetljeća uspješno balansira. Za sebe je još od djetinjstva znao da će krenuti putem medicine, ali baš tu, nekako usput, rodila se ljubav i prema glazbi. Od tada, Leonov radni dan u bijeloj kuti uglavnom završava opuštanjem uz pjevanje ili sviranje što u svoja četiri zida, što na nastupima i pred publikom. U Mostaru ga prepoznaju i kao mladog liječnika, ali i talentovanog glazbenika. Talentiranog Mostarca publika je nedavno mogla slušati i na velikoj pozornici Adventa u Mostaru, gdje je scenu podijelio baš sa hrvatskom zvijezdom Vannom.

Leon Lasić

„Ljubav prema umjetnosti pa tako i glazbi je kod mene prisutna otkad znam za sebe. Nije bilo nekog posebnog okidača i dana kada se ona probudila u meni, prosto je uvijek bila tu. Ipak, prije više od jednog desetljeća, točnije oko 2013. godine, ta ljubav je postala intezivnija u smislu da sam glazbu počeo predstavljati pred publikom. Moja obitelj je umjetnička, mislim da je u pitanju i neka nasljedna crta, ali najvažniji je rad i njegovanje tog talenta kojeg dobijete po rođenju“, započeo je Lasić za Hercegovina.info.

Medicina je za njega oduvijek bila prvi izbor, a može reći i da se baš za vrijeme studija ljubav prema glazbi još više istaknula.

„Već u drugom razredu srednje škole rekao sam roditeljima da me privlači ta sfera, nisam se vidio nigdje drugo osim u medicini. Danas, vjerujem da sam donio pravu odluku, u mom životu ima mjesta i za medicinu i za glazbu, pa mislim da sam uspio sve to spojiti onako kako treba, a da budem dovoljno posvećen oba posla“, istaknuo je Lasić

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mostarci znaju da je i liječnik i glazbenik, a reakcije su uvijek pozitivne, valjda baš zbog tog spoja.

Ponekad dođe razdoblje kada mi bude naporno i teško, kada me savlada umor, ali ipak, uz dobru organizaciju još uvijek sve postižem i radim onako kako sam i zamislio. Tijekom karijere, imao sam brojne nastupe na raznim scenama, ali nešto što bih istaknuo su svakako simpatične suradnje s Vannom, Harijem Mata Harijem, Simfonijskim orkestrom (Diskosimfomanija, The Beatles Symphony Rock Tribute, Valentinovski koncerti itd.), kao i kolegama koji će tek zasijati na glazbenom nebu. Sve to mi predstavlja veliku čast i privilegiju“, rekao je Lasić.

Leon Lasić

Nedavno je sudjelovao na glazbenom natjecanju „The Voice Hrvatska“, a prijavio se, kako kaže,  iz želje i radoznalosti.

„Ostvario sam svoj cilj da osjetim jednu takvu pozornicu i ozbiljniju produkciju i za mene je to značilo jedno sjajno iskustvo. Što se tiče nekih budućih natjecanja, ne vidim se baš u tome, radije bih se posvetio stvaranju autorske glazbe, natjecanja nisu ono što me ispunjava“, kazao je Lasić za naš portal.

Leon Lasić

Kada je u pitanju biranje repertoara, trudi se da ljudima predstavi glazbu i pjesme koje su njemu osobno lijepe i koje mu nešto znače.

Ja ne želim biti zabavljač i zabavljati široke narodne mase, u smislu da sviram nešto što je u trendu i što uvijek prolazi kod publike. Želim da meni bude lijepo na toj sceni, a takvu energiju sigurno će osjetiti i publika. Važno je, naravno, prilagoditi se i publici, ali ono u čemu ja najviše uživam jesu izvođači moćnih vokala, iz 80-ih godina, balade, nerijetko glazba stranih izvođača (Michael Bolton, Phil Collins, Elton John, Lionel Richie, Tom Jones, Whitney Houston, Celine Dion itd.). Osim soft rock-a, volim slušati soul, pop, jazz i klasiku. Nemam uzore, ali imam umjetnike koji me inspiriraju i nadahnjuju na ovom putu, koji mi pomažu da izgradim svoj stil pjevanja i nastupanja“, pojasnio je Lasić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

U budućnosti bi se volio posvetiti svom autorskom radu i svojim pjesmama, kojima bi ostavio neki trag i pečat u našoj glazbi.

Ne želim trend stihove i note. Neću se opterećivati trendovima i hitovima, nego ću stvarati isključivo iz srca, s umjetničkom težinom i vrijednosti, a ako to netko još i  prepozna, tim još bolje, bilo bi mi svakako drago. Dakle, vidim se u autorskom svjetlu, a što se tiče širenja na scene nekih drugih zemalja, neka sve ide spontano, vrijeme je pred nama, a ono što treba doći će doći.“, zaključio je ovaj talentirani Mostarac.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.