MOSTAR 75-godišnja starica ide na ulicu

deložacija Mahira Alikalfic

U Ulici kralja Tomislava 25 u Mostaru u tijeku je deložacija obitelji Alikalfić. Na ulici bi trebala završiti starica Mahira, i to, kako tvrdi, zbog 8.000 zateznih kamata duga prema nekadašnjoj Hypo banci, u kojoj je preminuli suprug imao kredit. 

"Moj suprug je 2003. uzeo kredit u Hypo banci u iznosu od 21.000 maraka. Kredit smo vraćali, uplaćivali često i više od rate, nekad i po 1.000 maraka. Međutim, suprug se umirovio, sin otišao studirati u Sarajevo, ja sam oboljela od karcinoma i otišla na liječenje, i više nismo mogli vraćati kredit. Ostalo je 8.000 maraka, i to zatezne kamate, ne kamate na glavnicu koju smo platili", priča Mahira, koja je jučer posjetila našu redakciju. 

deložacija Mahira Alikalfic

Alikalfić tvrdi da još ne zna koliko je banci dužna, da ni o čemu blagovremeno nije obaviještena. Stan je oglašavan na oglasnoj ploči, po već viđenoj praksi, na način da je po njemu natrpano more drugih oglasa, pojašnjavaju Mahirini odvjetnici. 

Mahiri je suprug preminuo, kćerka je u Italiji gdje je izbjegla u ratu, sin boluje od PTSP-a budući da je cijeli rat proveo u ratnoj bolnici u Mostaru, a trenutačno je u pritvoru, a Mahira je angažirala odvjetnike da ne ostane na ulici. Što će dalje biti vidjeti ćemo. Zanimljivo je da na licu mjesta nema medicinske pomoći, premda je iza vrata stana u kojem je provela preko pola stoljeća starica od 75 godina. 

deložacija Mahira Alikalfic

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.