MJEŠTANI BIJELOG BRIJEGA ''Vodi još nema ni traga, a ni obavijesti od Vodovoda''

voda,analiza,Mostar,eko hub blagaj
Ilustracija

Mještani mostarskog naselja Bijeli brijeg od jučer nemaju vode zbog kvara na vodovodnim instalacijama. Vode je nestalo u petak oko 12 sati, a kvar još uvijek nije otklonjen. Našem portalu javili su se žitelji Bijelog brijega koji su ogorčeni neadekvatnom komunikacijom javnih službi koji su samo najavili radove u četvrtak, 21. ožujka 2024. godine.

''Cijenjeni potrošači, zbog kvara na vodovodnim instalacijama u naseljima Bijeli Brijeg, te Smrčenjaci, sutra, petak – 22.03.2024., planirano je isključenje vode u vremenu od 12:00 sati do završetka radova. O svi ostalim detaljima, te tijeku radova, bit ćete blagovremeno obaviješteni. Zahvaljujemo se na razumijevanju i strpljenju'', objavljeno je na službenoj stranici Vodovoda Mostar.

U nastavku prenosimo pismo mještana.

''U petak ujutro smo dobili obavijest od Vodovoda Mostar kako će, zbog radova na kvarovima, naselja Bijeli brijeg i Smrčenjaci biti bez vode od 12:00 do "završetka radova" bez specifiranja kada će točno radovi završiti. Većina u naselju očekivala je da to bude 18:00, međutim vodi još nema ni traga'', navode mještani.

''U službenoj obavijesti naveli su kako će o daljnjem tijeku radova stanovnici biti "pravovremeno obavješteni". Ali, kako to obično biva s Vodovodom u Mostaru, nikakve obavijesti nije bilo i stanovnici Bijelog Brijega se moraju snalaziti kako god znaju i umiju. Zbog neadekvatne komunikacije javne službe, tisuće ljudi neće moći oprati suđe, ruke, veš, zube, a niti odraditi osnovne ljudske potrebe. Za 21. stoljeće, kratko rečeno, sramota!'', poručili su ogorčeni mještani.

Na službenim stranicama Vodovoda Mostar nema nikakve nove obavijesti u vrijeme pisanja ovog teksta. No, iz Operativnog centra civilne zaštite HNŽ priopćeno je kako radovi još uvijek traju.

''Zbog radova na vodovodnoj mreži, koji su započeli jučer oko 12:00 sati, još uvijek su bez vodosnabdijevanja naselja Bijeli Brijeg i Smrčenjaci'', piše u biltenu Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

Neslužbeno saznajemo kako bi voda trebala doći danas oko 12 sati u navedenim naseljima.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.