Merdžan pušten na slobodu, došao kući prije nego pretučeni mladić iz bolnice

Mateo Mišić pretučeni mladić

Tužiteljstvo HNŽ-a nije tražilo pritvor za Radu Merdžana, koji je pretukao Matea Mišića nakon lakše prometne nesreće u Čapljini, te je isti izašao na slobodu, prije nego pretučeni mladić iz bolnice. 

"Obavještavamo vas da je osumnjičeni R.M., (1974.), iz Čapljine, po lišenju slobode od strane policijskih službenika PU-PS Čapljina zadržan 24 sata, a potom po naredbi tužitelja zadržan još 24 sata, u kojem roku je osumnjičeni ispitan uz nazočnost branitelja, te je pribavljena određena dokumentacija od Policijske uprave Čapljina, kao i određena medicinska dokumentacija za oštećenog. U narednom razdoblju postupajući tužitelj će saslušati oštećenog, po potrebi svjedoke-očevice događaja, te naložiti potrebna vještačenja. S obzirom da nisu ispunjeni zakonski razlozi za predlaganje pritvora prema osumnjičenom, istraga u ovom predmetu se intenzivno nastavlja pod nadzorom postupajućeg tužitelja", naveli su za naš portal iz ureda za odnose s javnošću Tužiteljstva HNŽ, na upit poslan u petak. 

Mateo Mišić jučer je ujutro(nedjelja) izašao iz bolnice kući gdje je boravio od 9. travnja. Kaže nam da se fizički dobro oporavlja nakon operacije lica, no da mu se slike premlaćivanja i dalje vrte po glavi. Kontrolni pregled mu je zakazan za 3 dana. Čapljinci su jučer održali prosvjednu šetnju u gradu zbog premlaćivanja ovog 19-godišnjaka. Prosvjednoj povornici nije nazočio nitko ispred Gradske uprave Čapljina. 

Inače, Merdžan je jedna od osoba koje je za svog mandata pomilovao nekadašnji predsjednik Federacije Živko Budimir, i ranije poznat i procesuiran zbog nasilja, a što je razvidno sa spiska koji je ranije objavio CIN.  

Rade merdan