KAKO TO? Hotel u BiH nema nijednog zaposlenog, a zarađuje milijune

Hotel Ski ritern
esearhitektura.ba

Poduzeće Ingrosso iz Bijeljine koje, prema službenim podacima, nije zapošljavalo nijednog radnika zaradilo je u 2023. godini 5,1 milijun maraka, dok je tvrtka Niagara sports global managament iz Bosanske Gradiške sa samo jednim zaposlenim ostvarila dobit od čak 9,3 milijuna KM, piše Capital.ba.

Kada je riječ o poduzeću Ingrosso, njegov vlasnik je Vladimir Popović, a ono se bavi trgovinom na veliko drvetom, građevinskim materijalom i sanitarnom opremom.

Poslije bijeljinskog poduzeća na drugom mjestu po dobiti u kategoriji poduzeća bez ijednog radnika u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska je agencija Legacy international u vlasništvu Đorđa Đokovića, brata tenisača Novaka Đokovića, a koja je bila u plusu 3,1 milijun KM.

Odmah iza ove agencije po zaradi je tvrtka Pay concept iz Banje Luke u vlasništvu poduzeća Aktiva invest, koje je zaradilo 2,5 milijuna maraka.

Pay concept se bavi upravljanjem računalnom opremom i sustavom i vidljivo je kako je prošle godine značajno povećao dobit u odnosu na pretprošlu godinu kada su bili u plusu 561.063 KM.

Nijednog zaposlenog lani nije imao ni hotel Ski ritern s Pala koji je prošle godine imao profit od 2,4 milijuna maraka. Prema službenim podacima osnovna djelatnost hotela Ski ritern je izgradnja stambenih i nestambenih zgrada.