JEDNOGLASNO IZABRAN Ovo je kandidat HDZ-a BiH za gradonačelnika Širokog Brijega

HDZ BiH Široki Brijeg
HDZ BiH Široki Brijeg

Višemjesečna unutarstranačka previranja rezultirala su time da Miro Kraljević neće više biti kandidat za gradonačelnika Širokog Brijega.

HDZ BiH Široki Brijeg objavio je na službenoj Facebook stranici kako je njihov kandidat za gradonačelnika Ivo Pavković.

''Gradski odbor HDZ-a BiH Široki Brijeg jednoglasno je donio odluku prema kojoj će dosadašnji pomoćnik gradonačelnika za gospodarstvo i šef Odsjeka za gospodarstvo u Gradskoj upravi Ivo Pavković biti kandidat za gradonačelnika Širokog Brijega na ovogodišnjim lokalnim izborima'', objavio je HDZ BiH Široki Brijeg.

''Jednoglasnu podršku dobio je na 5. sjednici Gradskog odbora HDZ-a BiH Široki Brijeg kojoj je nazočilo 32 od ukupno 37 članova aktualnog saziva. Ivo Pavković rođen je 1982. u Mostaru, oženjen je i otac troje djece. Osnovnu i srednju školu završio je u Širokom Brijegu te Ekonomski fakultet u Zagrebu gdje je stekao zvanje diplomirani ekonomist. Po završetku fakulteta šest godina radio je u privatnom sektoru, a zadnjih 11 godina zaposlen je u Gradskoj upravi Široki Brijeg'', navode u priopćenju.

''Radeći na raznim pozicijama u Gradskoj upravi stekao je iskustvo u različitim poljima. Najviše vremena utrošio je radeći na pripremi, razvoju i implementaciji projekta, te traženju sredstava za implementaciju bilo sa županijske ili federalne razine. Uspješno je radio je na pripremi aplikacija za razne fondove Europske unije i implementaciji projekata najviše na programima prekogranične suradnje kao što su Interreg IPA CBC Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora, Program IPA CBC Bosna i Hercegovina - Crna Gora, Program prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina, projektima u suradnji sa Svjetskom bankom, Europskom investicijskom bankom, USAID-om, UNDP-om i brojnim drugim donatorima. Bio je aktivni sudionik brojnih stručnih seminara, obuka i radionica na kojima je stekao dodatne vještine i znanja, poglavito u području planiranja razvoja, pripreme razvojnih projekta, upravljanja projektnim ciklusom, implementaciji projektnih aktivnosti i provedbi postupaka javnih nabavi po međunarodnim pravilima'', navodi se u objavi.

''Dugogodišnji je član HDZ BiH. Bio je član Općinskog vijeća Širokog Brijega u sazivu 2008. - 2012., a trenutačno je predsjednik Temeljnog ogranka HDZ-a BiH Trn i član Gradskog odbora HDZ-a BiH Široki Brijeg'', zaključuje HDZ BiH Široki Brijeg.