Hrvatski odgovor Sarajevu i međunarodnoj zajednici

BIH, izbori, hrvatski odgovor, vikar Vrhbosanske nadbiskupije, hrvatske žrtve, Hrvati, Martina Mlinarević - Sopta

U prethodne četiri godine u FBiH je vladala platformaška vlada predvođena „socijal demokratima" Zlatka Lagumdžije.

Piše: Petar Zrinski/HERCEGOVINA.info

Ta vlada na čijem je čelu bio Nermin Nikšić službeno je proglašena najgorom vladom u BiH, a ostat će upamćena i kako nelegalna i nametnuta. U toj vlasti nisu učestvovali legalno izabrni hrvatski predstavnici, a oni koji su participurali u njoj u ime Hrvata nakon nedeljnih izbora praktički više i ne postoje. Narod i glasači su im u nedjelju jasno rekli što misle o njihovoj platformaškoj avanturi, i teško da će više ikada biti neki važniji politički faktor. Koketiranje sa Sarajevom im je došlo glave, i to je narodni odgovor onima koji su zbog par fotelja pogazili izbornu volju jednog naroda. Izvjesno je da nakon ovih izbora da stranke koje su u ime Hrvata bile dio platforme neće biti u prilici napraviti ništa slično onome što su napravili nakon prošlih izbora.

Nakon svega može pričati što i koliko god hoće, ali volja naroda je da ga predstavlja lista HNS-a i HDZ-a predvođena Draganom Čovićem. Ta lista je zadobila ogromno povjerenje birača na svim područjima gdje žive Hrvati, a ovaj puta bošnjačkim političkim elitama nije pomogao ni izborni inženjering kojim su, još jednom, po treći puta u nizu htjeli Hrvtima nametnuti člana predsjedništa.

Ovi izbori su u pravom smislu bili pravi Hrvatski odgovor. Hrvatski odgovor prije svega politici Sarajeva koju je kreirao Zlatko Lagumdžija sa svojim satelitima, a zatim i međunarodnoj zajednici koja je putem svojih predstvnika i veleposlanstava imala neki drugi plan za BiH. Ovo izbori su Hrvatski odgovor i opomena svima onima koji su mislili ili još uvijek misle da se dodvoravanje Sarajevu isplati. Zbog svega nabrojanog izgubili smo zadnje četiri godine, a da je tako pokazali su i naši susjedi Bošnjci koji su jasno rekli jedno veliko STOP i jedno veliko ZBOGOM Zlatku Lagumdžiji i njegovoj politici. Lažnom socijaldemokratu ovaj puta neće moći pomoći ni matematički ekspert zahvaljujući kome je i bio u prilici mučiti ovu zemlju u posljednje četiri godine.

Uzalud Vam trud svirači gospodo iz Sarajeva. Uzalud Vam svi vaši mediji koji su bili u službi pokušaja još jedne majorizacije Hrvata. BiH je zemlja Hrvata, koliko je i Bošnjaka i Srba, i suklano tome svi moraju imati ista prava. Ovaj portal se isključivo u predizbornoj kampanji bavio onim političkim subjektima koji su se obraćali Hrvatima. Ostalima nismo davali ni vremena ni prostora, niti smo se namjeravali baviti onima koga biraju i koga će izabrati druga dva naroda. Svim pobjednicima izbora  šaljemo iskrene čestitke uz nadu da će se nova vlast vrlo brzo uspostaviti, a ova zemlja konačno krenuti naprijed sa legalno izabranim predstavnicima svih naroda koji u njoj žive.