HRVATI OGORČENI CIJENAMA NA JAHORINI "Pljačkate nas, skuplji ste od Jadrana"

Hrana jahorina
index.hr

Hrvatski medij Index istražio je cijene hrane i pića na Jahorini, bili su zadovoljni kvalitetom i uslugom. Međutim, tamošnja javnost bila je "brutalna" u komentarima na taj članak, prenosi Oslobođenje.

Kad su se tijekom pandemije Covida-19 zatvorila gotovo sva europska skijališta, ona u BiH postala su hit i oborila su sve rekorde posjećenosti. Jedan od primjera je Jahorina, koja i danas privlači goste iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Austrije i Njemačke. U to su se uvjerili i sami novinari hrvatskog Indexa kad su odlučili "potegnuti" do olimpijske ljepotice.

Ponukani sve češćim objavama na društvenim mrežama, u kojima skijaši komentiraju kako su se cijene na Jahorini izjednačile s onima na skijalištima u Italiji, Austriji ili Francuskoj, prošetali su po nekoliko ugostiteljskih objekata i provjerili što se nudi od jela i pića te, ono najvažnije, po kojim cijenama.

Prvo su se ukrcali na gondolu Poljice i uputili se na vrh Jahorine. Ondje ih je, na 1879 metara nadmorske visine, dočekao Olimp bar.

Naručili su kavu s mlijekom (2.82 eura) i Cedevitu (2.56 eura). U ponudi imaju i razne čajeve (3.07 eura), tople čokolade od lješnjaka, kokosa, naranče i cimeta, bijele ili mliječne čokolade (5.12 eura) i razne druge sokove i vode. Malo točeno pivo je 3.07 eura, a medica ili višnja 3.84 eura.

Što se tiče hrane, nudi se jahorinski doručak, koji uključuje jaje na oko, pršut, travnički sir, kajmak i uštipke. Cijena mu je 9.22 eura. Za špagete bolognese morat ćete izdvojiti 10.75 eura, a za grah s kobasicom i pecivom 7.94 eura. Sarma s pire krompirom je 11.78 eura, kao i pileća krila s BBQ umakom i prženim krumpirićima. Porcija ćevapa ili sudžukica s prženim krompirićima iznosi 10.75 eura piše Index.

Cijene pizza kreću se od 9.98 eura do 13.82 eura. Najskuplja pizza je pizza Olimp, koja se sastoji od pelata, mozzarelle, rukole, pršuta, cherry paradajza i grana padana.Najveće iznenađenje jelovnika bila im je riba. Na vrhu Jahorine mogu se pojesti lignje na žaru (13.31 euro), file lososa (16.63 eura) ili tuna steak (19.96 eura). Uz svako riblje jelo servira se “dalmatinsko varivo”, odnosno blitva s krumpirom i povrće sa žara.

Hrana jahorina

Oni su naručili uštipke s kajmakom i Eurokremom i, kako kažu, nisu požalili. Uštipci su na stol stigli vrući, mekani i prozračni. Kajmak je pun pogodak i nisu sigurni jesu li im uštipci bolji u slanoj ili slatkoj varijanti. Porciju od šest uštipaka sa spomenutim dodacima platili su 6.65 eura.

Hrana jahorina

Zanimljivo je i da se na kraju članka nalazi anketa u kojoj većina čitatelja poručuje da su cijene na Jahorini previsoke.

"Kad vidiš ove cijene, nije mi jasno zašto Bosanci kukaju da je Dalmacija skupa?"

"Jeftinije sam jeo i pio ove godine na Jadranu a prošao sam brodom pola Jadrana, znači Bosanci se malo osokolili"

"Cijene zbog kojih se ne bih odlučio za skijanje tamo. Cijene u Austriji su 50 posto više ali kvaliteta skijanja neusporediva"

"Našli ste naš pljačkati, samo se probajte žaliti na cijene na moru, neki su od komentara na ovaj članak.

Pregled svih cijena pogledajte OVDJE.