FOTO  GSS I POLICIJA NA MJESTU NESREĆE Ronioci se ne usuđuju zaroniti u nabujalu Bregavu do automobila nestalih mladića

Nestali mladići Stolac

Potraga za nestalim mladićima iz Stoca za kojima se traga još od sinoć još uvijek je u tijeku, a trenutačno vrijeme otežava aktivnosti policije i spasilačkih službi. Kiša i dalje pada, Bregava je nabujala, a pretpostavlja se da je njezina dubina na mjestu nesreće i desetak metara. S obzirom na trenutačne uvjete ronioci se ne usuđuju zaroniti do vozila. 

Na licu mjesta je i dežurni tužitelj

"Sumnja se da se vozilo prevrnulo u rijeku Bregavu. Izvršili smo očevid na licu mjesta, a stvarno ne znam hoće li ronioci uspjeti zaroniti jer je vodostaj narastao. Na mjestu nesreće su trenutačno pripadnici MUP-a HNŽ, GSS, interventna i ronioci", istaknuo je za hercegovina.info Kemal Maksumić, dežurni tužitelj Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, s kojim smo razgovarali na mjestu gdje se nesreća dogodila. 

Izvjesno je da se ovdje radi o samoslijetanju vozila prilikom okretanja, budući da se vozilo kretalo uz naselje, s namjerom da se okrene i nastavi prema kružnom toku u gradu. Na mjestu slijetanja nađena je registarska pločica koja odgovora vozilu nestalih mladića, te branik spomenutog vozila, a na prolijetanje ukazuje i polomljena šikara. 

Mještani u šoku i nevjerici prate što se događa. Izvjesno je da će se tražiti ispomoć s viših razina jer su izrazito nepovoljni uvjeti za potragu, a što iziskuje opremljenije snage.

Nestali mladići Bregava

Za mladićima se traga od sinoć, kada je nestanak prijavila majka jednog od mladića, budući da se na telefone nisu javljali. 

Nestali mladići Bregava

Podsjetimo, majka mladića M. V. iz Vidova polja u općini Stolac, sinoć je oko 00:45 alarmirala policijske službe o nestanku njezinog sina i njegovog prijatelja F. S. 

Prema tvrdnjama majke R. V. mladići su se iza ponoći zaputili vozilom Jeep Compas u pravcu Vidova polja, no nikada nisu došli na odredište i obojica su bili nedostupni na brojeve mobilnih telefona. Policija je od tada tragala za njima.  

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.