DUGOROČNA ZIMSKA PROGNOZA Za Božić neće biti snijega, ali u veljači su moguća dva polarna prodora

Zima

Zima je kalendarski stigla jutros u 04:27, ali čini se da će pravi zimski uvjeti u većini zemlje, sada već standardno izostati. Prema svim pokazateljima, pred nama je još jedna blaga zima, a meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić – Topić donosi dugoročnu prognozu za zimu.

Slično kao i lani, hladnije vrijeme izglednije je krajem zime. Također, bit će i dosta oborina, a osobito na Jadranu, navodi. Prosinac je zasad relativno topao te će tako i ostati.

Za Božić, kao i tijekom mnogih Božića u zadnjih nekoliko godina, tlo neće biti prekriveno snježnim pokrivačem. Što se tiče dočeka Nove godine, bit će hladnije nego za Božić, moguće i za pet do osam stupnjeva, ali će i dalje biti toplije od prosjeka.

Nešto hladnija veljača

Što se siječnja tiče, bit će znatno topliji, ali i kišovitiji od prosjeka. Toplija će biti i veljača, ali ne koliko i siječanj. U veljači je ove zime i najveća mogućnost za buru, snijeg i hladne epizode, kojih će vjerojatno biti samo jedna do dvije ozbiljnije.

Prvi hladni prodor, kako navodi meteorolog, mogao bi biti između 5. i 10. veljače, a drugi između 10. i 15. veljače, Međutim, bez obzira na sve, zima će biti blaža te vjerojatno toplija od lanjske.