Država za čovjeka je promašeni bošnjački projekt

HVO postojavanje

Nakon paljenja institucija i uništavanja imovine općinske, županijske i državne razine, u oči upada kako su pošteđene federalne institucije koje su u biti uzrok svih problema na prostoru Federacije BiH.

Plenumi građana danas se bave posljedicama koje je izazvala centralizacija Federacije BiH. Unitaristički građanski model nije politički moguć u Bosni i Hercegovini, politički predstavnici bošnjačkih političkih elita, potpomognuti visokim predstavnicima i Međunarodnom zajednicom, stvorili su ozbiljan uzrok koji danas izaziva nesagledive posljedice. Temeljni problem Federacije BiH i cjelokupnog bh. društva skriven je u političkim projektima, poput onog „100% BiH" koji je provodila Stranka za BiH Harisa Silajdžića, gdje je čak i ministar Hećo javno rekao kako Hrvatima ne bi prodao ni kiosk u BiH. S obzirom da tada nije reagirao nitko od međunarodnih dužnosnika, čiji mandat podrazumijeva štititi stabilnost Bosne i Hercegovine koja je izražena kroz jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda, političke prilike u BiH su se usložile i poljuljano je međunacionalno povjerenje.

Kad se k tome pridoda izborni inženjering SDP-a BiH, na čelu sa Zlatkom Lagumdžijom, u kojem su bošnjački birači izrazito neprijateljski i zlonamjerno hrvatskom narodu u BiH izabrali člana Predsjedništva, s jasnom namjerom da im uskrate pravo na zaštitu nacionalnih interesa na državnoj razini za ravnomjerno predstavljanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima u svijetu, čime su htjeli marginalizirati hrvatski narod u BIH kao folklorno-etničku skupinu bez prava zaštite svojih vitalnih nacionalnih interesa.

Uzurpacijom javnih servisa od strane bošnjačkih političkih elita u potpunosti je iskrivljena istina, a stvarno stanje uzroka problema u Federaciji BiH je preusmjereno ka socijalnim i korupcijskim temama, čime se u potpunosti prelazi preko temeljnog problema koji je definirao i Europski parlament kroz svoju Rezoluciju, a to je ugrožena jednakopravnost i konstitutivnost hrvatskog naroda u Federaciji BiH i BiH, kršenje izborne volje hrvatskom narodu u BiH, svakodnevno prenošenje nadležnosti sa županija na federalnu razinu, uzurpacija javnih prihoda i preusmjeravanje većine javnih prihoda na prostore s bošnjačkom većinom, što je ozbiljan povod za destabilizaciju BiH.

Bez obzira koliko je teška socijalna i gospodarstvena situacija u zemlji, nikakvi plenumi građana nemaju pravo dekonstituirati narode u BiH, i upravo zbog toga se ti i takvi tzv. plenumi ne organiziraju na područjima s hrvatskom i srpskom većinom u BiH , budući da su upereni protiv kolektivnih interesa hrvatskog i srpskog naroda u BiH, kao dva jednakopravna i konstitutivna naroda. Svaki plenum građana koji želi rješavati koruptivne i socijalne probleme građana u državi mora svoje zahtjeve uskladiti s kolektivnim interesima svakog naroda ponaosob, i tek onda tražiti zaštitu pojedinačnih prava ugroženih skupina i pojedinaca.

Bez jednakopravnosti hrvatskog naroda u BiH s druga dva naroda ova država nema nikakvu šansu krenuti u gospodarske i socijalne reforme, niti će hrvatski narod zamijeniti svoja kolektivna prava pojedinačnim i građanskim pravima.
Svaki bi plenum građana prvenstveno trebao tražiti ustavnu zaštitu svakog od tri konstitutivna naroda, zaštitu njihovih kolektivnih prava, pa tek onda otvoriti gospodarski i socijalni dijalog koji bi vodio prosperitetu i socijalnoj pravičnosti u Bosni i Hercegovini. Županijska skupština, Vlada HNŽ-a, Gradska uprava Mostar te gradska Vijećnica, bili su primjer institucija u kojima vlada jednakopravna zastupljenost predstavnika sva tri naroda prema njihovom obimu i upravo njihovo paljenje imalo je za namjeru prekidanje dijaloga i uspostavljanje međunacionalnih barijera, što nikako ne može biti interesom građanskih plenuma, nego je u funkciji zaštite političkih ciljeva bošnjačkog naroda u dolini Neretve.

Mi, hrvatski branitelji u BiH, među prvima smo prepoznali politički državni udar, a imamo i dovoljno informacija da znamo tko stoji iza takvog protuustavnog i protuzakonitog političkog djelovanja, i upravo zato, od pripadnika Međunarodne zajednice zahtijevamo da prestanu ohrabrivati nezadovoljne građane u rušenju institucija u Bosni i Hercegovini, podrivati većinu protiv manjine, te huškati većinski bošnjački narod protiv druga dva naroda, nego da brinu kako će osigurati političke pregovore s legalnim i legitimnim predstavnicima sva tri konstitutivna naroda, kako bi donijeli pravičan izborni zakon koji će omogućiti svakom narodu biranje svojih predstavnika, te izvršavanje teritorijalne i ustavne reforme koja bi uvažila decentralizaciju BiH, smanjila administraciju i povećala funkcionalnost donošenja političkih zakona i odluka, bez preglasavanja.

Nacionalni paritet, reciprocitet i jednakomjeran razvoj svih prostora u BiH je jedini put Bosne i Hercegovine ka stabilizaciji i euroatlantskim integracijama.
Svakom, iole politički upućenom, čovjeku u BiH je jasno kako je uzrok destabilizacije BiH bošnjačko biranje hrvatskog člana Predsjedništva, SDP BiH (kao izrazito bošnjačka stranka) i njihova uzurpacija hrvatskih pozicija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, sanacija Hypo-Alpe-Adria Bank-a, o kojoj se brine Valentin Inzko, predstavnik austrijske Vlade, a ne Visoki predstavnik za BiH.

„Država za čovjeka" je promašeni bošnjački projekt koji je imao za cilj eliminirati političku volju i nacionalne interese hrvatskog naroda u BiH, a stranke potpisnice famozne Platforme, najodgovornije su za financijski, gospodarski i politički kaos, kršenje ustava i zakona u Federaciji BiH te reformsku i gospodarsku katastrofu u Federaciji BiH i Bosni i Hercegovini.

Nažalost, Međunarodna je zajednica na vlast dovela stranke Platforme, te prouzročila deficit Proračuna, dovela građane do ruba siromaštva i socijalnog obespravljivanja, i njihova aktivna potpora plenumima građana koji se organiziraju na prostorima s bošnjačkom većinom je čisti makijavelizam i neviđeno političko licemjerje koje će ostaviti još dublje rane na ionako napaćenom narodu u Bosni i Hercegovini.
Stoga, gospodi koja potiče i podržava kaos u Bosni i Hercegovini citiramo riječi našeg Spasitelja i Otkupitelja, Isusa Krista:

„Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Zaključavate kraljevstvo nebesko pred ljudima, sami ne ulazite, a ne date ući ni onima koji bi htjeli. Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Obilazite morem i kopnom da pridobijete jednog sljedbenika. A kad ga pridobijete, promećete ga u sina paklenoga dvaput goreg od sebe."

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB