VIDEO  Dramatične snimke iz Jablanice, u Konjicu nabujala rijeka ugrozila objekte i obiteljske kuće

poplava, nevrijeme, olujno nevrijeme, putovi, općina konjic, voda
Twitter/Facebook

Olujno nevrijeme zahvatilo je danas Bosnu i Hercegovinu za koju je bio upaljen crveni meteoalarm. Obilne padaline praćene olujnim vjetrom stvorile su kolaps u prometu, materijalne štete na stambenim i poslovnim objektima i plastenicima, a došlo je i do izlijevanja rijeka.

Posebno opasno stanje je na području Jablanice i Konjica. Izlijevanje vode na cestu tijekom cijelog dana zadalo je puno problema vozačima koji su prometovali na relaciji Konjic - Mostar. 

Sadržaj se učitava...

Snimke koje pristižu tijekom cijelog dana pokazuju koliko je opasno stanje. Voda i odroni doslovno su padali na cestu pred automobilima u vožnji.

Sadržaj se učitava...

U Ostrošcu se pak bujica slijevala na prugu. Prizor je bio dramatičan.

Sadržaj se učitava...

Najteža situacija bila je na putu Jablanica - Blidinje gdje se ogromni odron sručio na cestu. Isti je očišćen tijekom popodneva, no iz BIHAMK-a pozivaju na oprez.

"Očišćen je odron na magistralnoj cesti Jablanica - Blidinje (u mjestu Doljani) i uspostavljeno prometovanje, ali se i dalje preporučuje maksimalan oprez zbog mogućih novih odrona i klizišta. Zbog vode i zemlje na kolniku otežano se prometuje na pojedinim dionicama magistralne ceste Konjic-Jablanica-Mostar", priopćeno je iz BiHAMK-a.

I na ostalim cestama u Bosni i Hercegovini upozorava na povremeno jak vjetar, a na pojedinim dionicama i na veće količine vode na kolniku. Na brojnim dionicama ima i odrona, tako da se savjetuje oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Kako pak donosi Novi Konjic, u tom mjestu izlila se rijeka Baštica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Zbog obilnih padalina u Idbru, nabujala rijeka Baštica ugrozila objekte ekosela "Raj u raju", ribnjake i dio obiteljskih kuća.

Intezivne padaline i sutra.

Kako javlja Federalni hidrometeorološki zavod, sutra će u Bosni i Hercegovini prevladavati oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Intenzivnije padaline praćene grmljavinom se očekuju na području Hercegovine, istočne i jugoistočne Bosne. Vjetar će slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, uglavnom, južni. Temperature zraka u Bosni između 8 i 14, a u Hercegovini između 12 do 18 stupnjeva.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.