DOBIT ĆE POLICIJSKU ZAŠTITU Bačena ručna bomba na kuću sarajevskog načelnika

Irfan Čengić
Facebook

Irfan Čengić, načelnik Općine Stari Grad, na čiju je kuću sinoć bačena eksplozivna naprava, dobit će policijsku zaštitu, saznaje Avaz.

Ručna bomba bačena je u ponedjeljak rano ujutro na kuću u kojoj živi načelnik sarajevske općine Stari grad Irfan Čengić, a on je ocijenio kako je riječ o ciljanom napadu smišljenom kako bi ga se prisililo da odustane od mjera čiji je svrha spriječiti kriminal i zloporabe, prenosi Hina.

Iz sarajevske su policije naveli kako su očevidom potvrdili da je eksplozivna naprava, najvjerojatnije ručna bomba, oštetila kuću u kojoj živi Čengić s obitelji.

"Ozlijeđenih nije bilo", rekla je policijska glasnogovornica Mersiha Novalić.

Uslijed eksplozije popucala su stakla na kući. Čengić je incident komentirao na Facebooku objavivši kako je očevidno riječ o zastrašivanju s ciljem da ga se spriječi u nakani vraćanja pokradene općinske imovine.

"Ovo je nastavak prijetnji koje dobivam kao izabrani dužnosnik da prestanem provoditi zakone, odluke, nalaze revizije, inspektora i tužiteljstava kako bi oni mogli nastaviti zloupotrebljavati općinske resurse", napisao je Čengić koji je član vladajućeg SDP BiH.

On je za načelnika Starog grada izabran na izvanrednim izborima 2023. godine raspisanim nakon što je uhićen i pritvoren Ibrahim Hadžibajrić, koji je godinama bio na toj dužnosti kao neovisni kandidat.

Hadžibajrić je u pritvoru od svibnja prošle godine, a pod istragom je zbog sumnje na organizirani kriminal, zloporabu položaja i ovlasti, pranje novca, primanje i davanje dara. Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu tereti ga da je od 2019. do svibnja 2023. godine zajedno s Elmedinom Karišikom organizirao i vodio kriminalnu skupinu a istraga je proširena i na njegova sina te sestru.

Čengić je sada poručio kako ga napad nije zastrašio i kako će nastaviti s razotkrivanjem svih nezakonitosti iza kojih stoji bivši načelnik.

"Neću odustati ni milimetra jer ako se prvi čovjek zajednice povuče pod pritiskom što da obični ljudi očekuju sutra kada dođu na njihova vrata", izjavio je Čengić.

Potporu mu je odmah dao potpredsjednik SDP-a i vlade Federacije BiH Vojin Mijatović koji je poručio kako je krajnje vrijeme za obračun s kriminalom i korupcijom.

"Danas je meta Irfan, sutra je netko od nas", izjavio je Mijatović.