DETALJI PROMETNE U VITINI Spremnik za plin pao na nogostup i ubio pješakinju

Hitna pomoć nosila
Hercegovina.info

Tužiteljstvo ZHŽ oglasilo se danas oko teške prometne nesreće koja se dogodila jučer u Vitini kod Ljubuškog, a u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

"Dana 29.08.2023. godine u jutarnjim satima PU Ljubuški je obavijestila dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu da se u mjestu Vitna, Ljubuški, na dijelu magistralne ceste M-6 dogodila prometna nezgoda tijekom prijevoza praznih spremnika za tekući plin motornim vozilom marke Damler-Benz kojim je upravljao Z.P. rođen 1971. godine) kada je došlo do pada jednog od spremnika za plin na nogostup kojim se u tom trenutku kretala osoba F.Z. (rođena 1949. godine) koju je isti spremnik udario i odbacio u kanal pored kolnika, posljedicom čega je ista uslijed zadobivenih ozljeda preminula na mjestu događaja", priopćilo je Tužiteljstvo.

Navode da su ovlaštene službene osobe su nalogu dežurnog tužitelja obavile očevidne radnje zajedno sa vještakom prometne struke i zamjenikom glavnog županijskog tužitelja te izuzele predmetno vozilo i ostale tragove pronađene na licu mjesta radi potrebnih daljnjih vještačenja, dok će se
na tijelu preminule po nalogu tužitelja izvršiti obdukcija dana 30.08.2023. godine.

"U predmetu će se nastaviti poduzimati sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih detalja vezano za uzrok nastanka prometne nezgode", zaključuje se u priopćenju koje potpisuje viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu Petrunjela Matijević.