DETALJI PADA PILOTA ZMAJA KOD LJUBUŠKOG "Poletio je u vrijeme kada nije smio, u zraku se nije zadržao ni deset sekundi"

GSS Ljubuški
GSS Ljubuški

U nesreći koja se jučer u posljepodnevnim satima dogodila na brdu Butorovica kod Ljubuškog, teško je ozlijeđen pilot zmaja iz Austrije. On je naime poletio s uzletišta kod Kule, da bi ubrzo nakon toga pao na stijene.

Po pozivu na teren su odmah izašli pripadnici GSS Ljubuški koji su ozlijeđenog muškarca izvukli te transportirali do vozila hitne pomoći koje ga je potom prevezlo u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar.

Pilot zmaja poletio je inače s uzletišta s kojeg svoje letove rade članovi Paragliding kluba Ljubuški.

"Tako je. Odmah po uzlijetanju udar vjetra ga je bacio na kamenje. U zraku nije bio svega ni deset sekundi. Odmah je "upao u struju" zbog koje je došlo do nesreće", kaže za Hercegovina.info pročelnik GSS Ljubuški Milenko Dropulić.

"Ne možemo reći da on nije iskusan pilot, ali s obzirom da je došao iz inozemstva očito nije imao prave informacije. Poletio je u vrijeme kada za letenje nije povoljno, a to je oko 16:15 sati, a to nije smio napraviti prije 18 sati, jer i paraglajderi tek dođu iza 18 sati. Mora se paziti na vremenske uvjete", ističe Dropulić.

Poziv su pripadnici HGSS Ljubuški dobili u 17:22 sati.

GSS Ljubuški

"U tim trenutcima na mjestu nesreće nije bilo puno ljudi. S njim je bila njegova supruga i još jedan njegov prijatelj iz Austrije. Oni su potom sišli su uzletišta i pozvali hitnu pomoć koja je potom alarmirala i našu stanicu. Po našem dolasku on je bio pri svjesti, zbrinuli smo ga i prevezli do vozila hitne pomoći".

Muškarac se na lazi u mostarskoj bolnici i izvan je životne opasnosti.

"Prema informacijama on je zadobio zadobio više prijeloma na tijelu i glavi te se nalazi na Odjelu intezivne njege i van je životne opasnosti, ali još uvijek nije spreman za transport u Austriju", rekao nam Milenko Dropulić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.