DANAS JU JE UBIO Prije tri dana ubojicu je prijavila za nasilje u obitelji

Nermin Sulejmanović Nezveta
Instagram

Nermin Sulejmanović, koji je danas u Gradačcu počinio trostruko ubojstvo, uključujući i svoju bivšu suprugu, te ranio još troje ljudi, prije tri dana je bio prijavljen za nasilje u obitelji. To je danas priopćeno iz Tužilaštva Tuzlanske županije.

Tijekom službenog obraćanja javnosti, glasnogovornik ove pravosudne institucije Admir Arnautović kazao je da je Sulejmanović odranije bio poznat i policiji i tužiteljstvu. "Radi se o osobi koja je više puta bila osuđivana za različita kaznena djela. Osuđivan je prije 15-ak godina za pokušaj ubojstva. Ima nekoliko presuda za nasilnička ponašanja i ugrožavanje sigurnosti", rekao je Arnautović. On je potvrdio i da je Sulejmanović imao prijave za nasilje u obitelji.

"Ima tih prijava. Međutim, ono što moramo reći jest da su se uvijek koristile blagodati zakona, odnosno odustajalo se od svjedočenja vezano za ovo kazneno djelo nasilje u obitelji. Dakle, radi se o višestruko osuđivanoj osobi koja je od ranije poznata policiji i Tužiteljstvu", rekao je Arnautović.

Prije par dana prijavljen za nasilje

Na pitanje novinara je li točno da je Sulejmanović jučer (četvrtak) policiji prijavljen zbog nasilja u obitelji, Arnautović je rekao:

"Nije jučer, ali je prijava bila upućena prije tri ili četiri dana. I kada smo krenuli u dokumentiranje tog događaja, korištene su blagodati zakona, odnosno mogućnost nesvjedočenja, tako da se odustalo od same kaznene prijave za nasilje u obitelji", pojasnio je Arnautović, prenose Nezavisne Novine.

On je rekao da je Sulejmanović počinio samoubojstvo na širem području Gradačca.

"Radi se o jednom šumskom području na teritoriju Gradačca, gdje su ga opkolili pripadnici Jedinice za specijalnu podršku. Ubojstvo supruge dogodilo se u blizini obiteljske kuće, međutim sve se to dokumentira. Nažalost, sve je to snimano, nakon čega je policija to dokumentirala i skinula snimku", rekao je Arnautović.

Sve prenosio uživo

Podsjetimo, trostruki ubojica je ubojstvo bivše supruge prenosio uživo na Instagramu. Prije nego što ju je upucao, prenose BiH mediji, pitao ju je zašto ga je prijavila policiji. Žena je, kako se čuje na stravičnoj snimci, rekla "Prepala sam se. Bojala sam se, bojala sam se za sebe i dijete", prenosi Dnevni Avaz.