ČOVIĆ OBJAVIO SLIKU IZ VUKOVARA Twitteraši ga isprozivali: "Lopino imaš li stida?"

Dragan Čović Vukovar
twitter

Dragan Čović nije bio jedan od sudionika obilježavanja kolone sjećanja u Vukovaru, na kojoj se ove godine našlo čak oko 150.000 ljudi. U spomen na hrvatske branitelje i civile poginule u agresiji na Vukovar 1991. u subotu su podno spomenika na Memorijalnom groblju Domovinskog rata hrvatska državna i druga izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće.

Uz predsjednika RH, Zorana Milanovića, vijence su položili i izaslanstvo Sabora RH, predvođeno Goranom Jandrokovićem i Andrejem Plenkovićem, a u ime predsjedništva BiH, vijenac je položio i Denis Bećirović.

Dragan Čović Vukovar

Iako je Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH svijeće zapalio u Livnu, osoba koja mu vodi profil na društvenoj mreži X, poznatoj i kao twitter objavila je fotografiju polaganja vijenca i paljenja svijeće žrtvama Vukovara uz komentar: "Danas se diljem svijeta spominjemo hrabrosti, žrtve i bola Vukovara. Na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje odajemo počast svim hrvatskim braniteljima i svima koji su svoje živote i patnju utkali u slobodu svoga naroda i države".

No taj Čovićev potez nije dobro sjeo korisnicima Twittera.

Ispod fotografije krenuli su se redati komentari koji ga prozivaju zbog veličanja Republike Srpske i suradnje s Dodikom, zbog komunističke prošlosti, te zbog samopromocije na račun žrtava.

Administrator Čovićevog službenog twitter profila očito je dobio slobodan vikend jer i dalje tamo stoje komentari poput:

"Lopino, imaš li stida"?

"Neka živi Republika Srpska" - Dragan Čović za govornicom u Narodnoj skupštini entiteta RS.

"Vjerujem da bi te sve i jedan vukovarski branitelj pljunuo posred lica, bijedni parazitu koji navlačiš svoju sramotu na njihovu čast, nisi im dostojan prići grobovima".

"Ti si bio komunjara u ovo vrijeme, što znači da si bio na strani JNA! "

"Zašto nisi sa jaranom Milom otisao u Vukovar"?

"Kako te nije sramota, promovirati se na racun zrtava Vukovara fuj,...

"Četnik...obično hdz-ovo jugoslavensko g...o koje truje Hrvate u BiH kako Hrvati ne bi imali političku stranku i opstanak u BiH"

"Udbaš s cvijećem u ruci? Čudno, zar oni nisu ubijali Hrvate?

"Nemoj živ bio šuplje.. žao ti naroda Vukovara a šuruješ s Dodikom koji se s..e po Vukovaru i olujama.. Krajnje patetično!

"Sramota da ti @Dragan_Covic budeš na spomen obilježju stradalim u Vukovaru, to su pošteni dobri stanovnici koji su izgubili živote a vi tu uspomenu skrnavite jer ste zlo i naopako !!!

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.