FOTO  Civilna zaštita izvela vježbe na kopnu, u vodi i zraku

Civilna zaštita Trebinje
Hercegovina.info

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite u Trebinju je danas održana pokazna vježba „Štit 22“. Svrha vježbe je provjera ljudskih i materijalno tehničkih resursa, efikasnost reakcije timova prvog odgovora u nesreći, hitnoj intervenciji pružanja prve i medicinske pomoći, te evakuaciji unesrećenih osoba.

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović je istaknuo da građani trebaju imati povjerenja u sve jedinice sustava za zaštitu i spašavanje i biti sigurni da će oni adekvatno odgovoriti u svim izvanrednim situacijama.

„Republička uprava civilne zaštite, uložit će dodatne napore i dodatna sredstva u obuku i opremanje, kako bi još bolje organizirali jedinice općih namjena i specijalizirane jedinice. Pripadnici sustava zaštite i spašavanja su 24 sata na raspolaganju svim građanima da pruže pomoć u vanrednim situacijama“, istakao je Novitović.

Među sudionicima bilo je i Speološko društvo „Zelena brda“ iz Trebinja, koje ima iskustvo sa spašavanjima  iz jama.

„Drago mi je što smo bili dio ove pokazne vježbe, koja nije pretjerano zahtjevna. Imamo iskustva sa spašavanjima iz jama, a to su situacije u kojima je najpotrebnije voditi računa o sigurnosti u svemu “, naglasio je Dubravko Kurtović, član Speološkog društva „Zelena brda“ .

I ove godine povodom Međunardonog dana civlne zaštite pojedicima i pripadnicima službi za spašavanje uručene su plakete i zahvalnice, a sudionike je pozdravio gradonačelnik i zapovjednik Stožera za izvanredne situacije grada Trebinja Mirko Ćurić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.