CIRKUS U ZZO SE NASTAVLJA Vidačak na Upravno vijeće donijela retroaktivan ugovor sa sobom, oni odbili potpisati

ZZO dokumenti

Ana Vidačak, bivša v.d. ravnateljica ZZO-a, davno isteklog mandata probala je na zadnjoj sjednici Upravnog vijeća zavoda, čijem je članstvu nedavno podigla naknade, progurati retroaktivan ugovor sa sobom.

Iz ugovora o radu, na koji članovi Upravnog vijeća, ni predsjednica Alma Kevelj nisu htjeli dati suglasnost ostavljeno je mjesto iz 2023. godine,  a ugovor se sklapa 16. siječnja 2024.

Sad bi ozakonila 2023.  

Ugovor, kojem smo došli u posjed, omogućio bi joj da izdaje naloge za izvršenje Financijskog plana Zavoda i drugih dokumenata Upravnog vijeća, brine o pripremi akata, brine o pravima iz obveznog osiguranja, donosi pravilnik o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji, donosi pravilnik o radu, odobrava nabavke, donosi odluke o prijemu i raspoređivanju djelatnika, odnosno da ozakoni sve ono što je radila prošle godine, kada smo pisali da neovlašteno raspisuje natječaje za prijem novih djelatnika i zavod uvodi u mnoge nezakonitosti.

ZZO dokumenti

ZZO dokumenti

Ovim ugovorom zapravo priznaje da je glavninu prošle godine radila mimo pravila i propisa.

U članku 4 ugovora Vidačak je sebi osigurala korištenje vozila, telefoniranje, reprezentaciju i ostalo, a u članku 5 se ovlastila da u ime Zavoda potpisuje ugovore. Sve ovo bilo je sumnjivo članovima upravnog vijeća koji su odbili potpisati retroaktivan ugovor. U članku 7 navela je da direktorici pripada bruto plaća utvrđena kao rezultat bruto satnice, koeficijenta 7 i vremena provedenog na radu. Na njezinu štetu, ugovor nije potpisan.

ZZO dokumenti

Vidačak pokrenula postupak protiv Vlade HNŽ

 
Općinski sud u Mostaru pitali smo pojašnjenje oko postupka koji je pokrenula pred ovim sudom. Navode da se radi o predmetu gdje je predlagateljica Ana Vidačak tražila  da se odredi mjera osiguranja i predložila određivanje privremene mjere osiguranja protiv Vlade HNŽ i Ministarstva zdravstva HNŽ u vezi njihovih aktivnosti-javnog oglasa za izbor i imenovanje direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ.

ZZO dokumenti

Podsjetimo, u tijeku je natječaj za izbor novog direktora, gdje su se prijavili Ana Vidačak, Andrej Čović, Kazimir Raguž i Stana Burić, a o čemu smo ranije pisali.

Oni bi u idućem tjednu trebali na intervjue u Ministarstvo zdravstva HNŽ, nakon čega će biti izabran novi ravnatelj. Izborom novog direktora konačno bi trebala završiti era Rade Bošnjaka i privatizacija te institucije, čiji korisnici, najteži pacijenti u HNŽ-u ovih dana ne mogu do uputnice za liječenje. 

Stranački javašluk, nepotizam i privatizacija pojedinih institucija od strane pojedinaca potpuno je obesmislila njihovo postojanje.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.