BITKA ZA ŠEFA 'USKOKA' Četiri kandidata ostala u utrci

Federalni USKOK

Za poziciju šefa federalnog USKOK-a prijavilo se sedam kandidata, od čega je četvero ostalo u utrci za ovu poziciju.

Prošao tjedan

Riječ je o natječaju Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH), koji je okončan prošlog tjedna.

Točnije, radi se o poziciji posebnog zamjenika glavnog tužitelja Federalnog tužiteljstva pri odjelu Federalnog tužiteljstva za suzbijanje korupcije, organiziranog i međužupanijskog kriminala.

Prijave su poslali državni tužitelji Džermin Pašić i Ivana Petković, tužiteljice Tužiteljstva KS Aida Topalović i Mona Meršnik, tužitelji Tužiteljstva TŽ Ćazim Serhatlić i Arnela Garčević te tužitelj Tužiteljstva Distrikta Brčko Pavo Radoš, piše Avaz.

Najava Nikšića

Međutim, državni tužitelj Pašić na kraju je odustao od daljnje utrke i povukao prijavu. On, navodno, želi poziciju zamjenika glavnog državnog tužitelja. Prijavu su, u međuvremenu, povukle i tužiteljice Garčević i Meršnik.

Inače, Nermin Nikšić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, najavio je kako će sjedište federalnog USKOK-a biti u sadašnjem hotelu „Walter“. Radi se o objektu kojim trenutno raspolaže Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom.

Devet pozicija

Prema okončanom natječaju VSTV-a, traži se devetero tužitelja u Federalnom tužiteljstvu FBiH s iskustvom u radu na predmetima organiziranog kriminala i korupcije.