BIH NEMA SERVER Mobitel Nermina Sulejmanovića poslan na vještačenje u Njemačku

Nermin Sulejmanović
Facebook

Mobitel Nermina Sulejmanovića, trostrukog ubojice iz Gradačca, poslan je u Njemačku kako bi istražitelji došli do sadržaja na telefonu. To je učinjeno jer u BiH ne postoji softver za otključavanje, saznaje Dnevni Avaz.

Podsjetimo, Sulejmanović je 11. kolovoza ubio svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović te oca i sina Džengiza i Denisa Ondera. Nizamino ubojstvo prenosio je uživo na Instagramu. Kasnije je počinio samoubojstvo

Početkom tjedna Avaz je izvijestio da su istražitelji nosili mobitel do hladnjače gdje je tijelo ubojice kako bi skenirali njegovo lice i otključali uređaj. Sulejmanovićevo tijelo još uvijek stoji u hladnjači i nitko ga ne želi pokopati.

Cijena softvera je 134.000 eura

Avaz piše da softver koji je potreban da se dođe do podataka na Sulejmanovićevom mobitelu košta 134.000 eura te da njegova nabava nije isplativa jer se produženje licence mora godišnje plaćati.

Otključavanje mobitela je prijeko potrebno za nastavak istrage i ono će koštati 5000 eura, navodi Dnevni Avaz. Istražitelji vjeruju da se u mobitelu kriju odgovori na pitanja koga je Sulejmanović zvao noć prije masakra, tko mu je dojavio gdje se krije Nizama, s kim je surađivao te kakvim se kriminalnim radnjama bavio.

Također, vjeruje se da će se saznati i koga je reketario u Gradačcu i tko ga je štitio u policijsko-pravosudnim organima.