AKCIJA 'START' Interpol pokrenuo tjeralicu, traži se Barbara Pekić i Sani el-Murda

MUP SŽ

Tužiteljstvo BiH intenzivno radi na istrazi u predmetu "Start", koja se odnosi na više uhićenih i osumnjičenih osoba povezanih sa Sky aplikacijom.

Pranje novca

Riječ je o, podsjećamo, uhićenika Elmedinu Karišiku, vlasniku tvrtke „Plaza“, Mehmedu Dediću, vlasniku tvrtke "Arijans" Sarajevo, Seidu Hadžibajriću, Ibrahimu Hadžibajriću, načelniku Starog Grada, Emini Rogo i Almi Destanović, tajnici Općine Stari Grad.

Tužiteljstvo SŽ i BiH ih terete za kaznena djela organizirani kriminal, zloupotreba položaja/ovlasti, pranje novca, primanje i davanje dara.

Svi se nalaze u pritvoru

Europski policijski ured Europol tvrdi da je Sky ECC razotkrio kokainski kartel u Bosni i Hercegovini, a akcija je rezultirala privođenjem sedmero osumnjičenih, od kojih je dvoje bilo na međunarodnim tjeralicama.

"Avaz" otkriva da Interpol traga za dvije osobe koje pripadnici MUP-a SŽ nisu našli na njihovim adresama.

Radi se o Barbari Pekić, vlasnici tvrtke „Golden Port“ Sarajevo, u čijem je vlasništvu elitni sarajevski restoran „Dos Hermanos“. Osim Pekić, na tjeralici Intepola je i njen polubrat Sani el-Murda, sarajevski „biznismen“ koji živi na relaciji Beograd – Sarajevo.

Slaže mozaik

On je, prema informacijama Avaza, u Beogradu, dok je Pekić odvjetnicima javila da se nalazi u inozemstvu.

Tužiteljstvo BiH, bez obzira na tjeralicu, slaže mozaik kako bi se raskrinkalo tko je slao novac pripadnicima ove grupe, a koji su zatim ulagali u nekretnine u BiH.