ADVENTNIGHT RUN LJUBUŠKI Najmlađa natjecateljica još je mala beba i stazu je prešla u kolicima

ADVENTNIGHT RUN LJUBUŠKI

Sinoć je Ljubuški već drugi put za redom zasjao posebnim blagdanskim duhom zahvaljujući Advent NightRunu. Ova u najmanju ruku jedinstvena manifestacija, sjedinila je ljubitelje trčanja s čarolijom blagdana, stvarajući nezaboravno iskustvo kako za sudionike tako i za sve gledatelje koji su ih podržavali. Atmosfera je bila ispunjena pozitivnom energijom, a grad je zasjao u bljesku lampica stvarajući nevjerojatan spoj sportskog duha i božićne radosti.

ADVENTNIGHT RUN LJUBUŠKI

„Manifestacija Advent Night Run u Ljubukom se održava već drugi put za redom i okupila je 118 natjecatelja. Ponosni smo zaista na ovoliko brojku trkača i ponosni smo na sve one koji su došli večeras ovdje kako bi ih podržali. Svjedočimo trgu prepunim ljudi u našem Ljubuškom. Ovo je zbilja jedinstvena manifestacija jer spaja sport i rekreaciju i uživanje u blagdanskom okružju. Trkači su imali priliku iz prve ruke u prekrasno ukrašenom gradu duž cijele staze od 4.5 km. Kao i prošle godine zabilježili smo prve koji su ušli u start, kako iz muške tako i iz ženske kategorije, a tu su i nagrade za najbolje“ izjavila je za Hercegovina.info Veronika Pinjuh, vršiteljica dužnosti ravnateljice Turističke zajednice Grada Ljubuškog.

ADVENTNIGHT RUN LJUBUŠKI

Kako nam je rekla, od 118 prijavljenih natjecatelja najviše se veseli vidjeti Andreja Višticu, najboljeg hrvatskog triatlonca, a kako doznajemo na natjecanju nije bio sam, pridružila mu se cijela njegova obitelj.

ADVENTNIGHT RUN LJUBUŠKI

Dobna struktura bila je uistinu različita. Najstariji među njima je proslavljeni Ljubušak Alija Jakić, a najmlađa je djevojčica koja je u kolicima strpljivo, ali nasmijano podnijela svih 4.5 km utke. Jedan od natjecatelja je i petogodišnji Frane Penava kojemu je ovo drugi put da se natječe. „Ja sam ovdje došao kako bih trčao, ali i pobijedio“, izjavio je petogodišnji mališan.

„Drugi Advent run u Ljubuškom opet je nadmašio naša očekivanja. U utrci je sudjelovalo preko 100 trkača čime smo iznimno zadovoljni. Ove godine su trkači sudjelovali u utrci na 4,5km, a kao i prošle godine, pobjednici u obje kategorije su Ljubušaci i to Monika Vištica u ženskoj i Ante Pokrajčić u muškoj kategoriji“, kazao nam je Vladimir Pokrajčić, jedan od organizatora događaja.

Najbolji u muškoj i ženskoj kategoriji bili su:

  1. (M)

    Ante Pokrajčić
    Andrej Vištica
    Jure Dugandžić

  2. (Ž)

    Monika Vištica
    Sanja Demić
    Aneta Pavličević

Osim sportskog sadržaja, nije nedostajalo niti pjesme, smijeha, zabave i božićnog duha. Svi sudionici su dobili božićne kapice što je dodatno unijelo toplinu i duh Božića u sami događaj.

ADVENTNIGHT RUN LJUBUŠKI

„Iskrene čestitke svim sudionicima, a posebne zahvale volonterima, policiji, gss-u, vatrogascima i hitnoj koji su omogućili da sve prođe u najboljem redu. Iza nas je drugi Advent run, koji polako prelazi u tradiciju. Nadamo se da će događaj iz godine u godinu rasti i da ćemo biti prepoznatljivi kako u Ljubuškom, tako i cijeloj državi i regiji. I za kraj bih zaželio svima sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu Novu godinu.“, zaključio je Pokrajčić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.