A PISALO SE DA RUSI ZAUSTAVLJAJU VIRUS U RS-u i danas 30 oboljelih

Rusija
Ilustracija / hercegovina.info

Epidemiološki odred ruske vojske, koji je trebao stići i u Mostar, dezinficirao je sredinom travnja u Republici Srpskoj zdravstvene ustanove i objekte u kojima su se nalazili oboljeli od koronavirusa, među njima Univerzitetsko klinički centar, Studentski dom “Nikola Tesla” i bivše klinike za pulmologiju u centru grada. Unatoč tome, u RS-u broj zaraženih iznosi 1015, a među njima je i značajan broj zdravstvenih radnika.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske (RS) Alen Šeranić potvrdio je prije nekoliko dana da je na UKC-u 14 zaraženih liječnika, od čega su četiri oporavljena i vraćena u turnus, a jedan je, preminuo. Današnja informacija je da je na koronavirus pozitivan i jedan liječnik bolnice u Nevesinju.

Ruski epidemiološki odred u Banja Luku je stigao na poziv najviših dužnosnika Republike Srpske. U entitetskim medijima najavljivano je da nakon što Rusi izvrše dezinfekciju nekog objekta više ne postoji mogućnost da u njemu dođe do ponovne infekcije, pa se i u naslovima kazivalo da ruski odred zaustavlja koronavirus. Demantira ih i današnja redovna informacija iz RS-a. 

U zadnja 24 sata na UKCRS u Banja Luci preminula su tri muškarca i jedna žena, a u zadnja 24 sata izvršeno je testiranje 659 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 30 osoba u tom bh. entitetu.

Ruski konvoj, na poziv predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića trebao je stići i u Mostar, da počisti Sveučilišnu kliničku bolnicu od koronavirusa. 

Njihov dolazak je ispolitiziran i spriječen na višim razinama. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.