ZA FINALE ROTTERDAMA Mektić i Koolhof bolji od Dodiga i Krajiceka

Ivan Dodig
EPA

Hrvatski tenisač Nikola Mektić se s Nizozemcem Wesleyem Koolhofom plasirao u finale parova na ATP turniru u Rotterdamu. Oni su u polufinalu svladali lanjske pobjednike i prve nositelje, još jednog hrvatskog predstavnika Ivana Dodiga i Amerikanca Austina Krajiceka sa 7:5, 6:4.

Ključnim razdobljem dvoboja pokazali su se kraj prvog i početak drugog seta kada su Mektić i Koolhof osvojili pet gemova zaredom oduzevši pritom dva puta servis suparnicima, oba puta kada je na početnom udarcu bio Dodig.

Prvi "break" dogodio se kod rezultata 5:5, tada su Mektić i Koolhof stigli do 15:40, Dodig je prvu "break-loptu" spasio asom, ali na drugu je napravio dvostruku servis pogrešku.

Iako je Dodig bio taj koji je izgubio servis na kraju prvog seta, upravo je on svojim servisima otvorio i drugi set i odmah pokleknuo. U odlučujućem poenu odigrana je sjajna izmjena udaraca koju je pobjednički okončao Koolhof.

Za 35-godišnjeg Mektića ovo je 43. ulazak u finale parova na ATP Touru, a dosada je osvojio 26 naslova, od toga jednoga i početkom ove godine u Aucklandu s Koolhofom. U nedjeljnom finalu će igrati protiv Nizozemaca Robina Haasea i Botica van de Zandschulpa.

ATP Rotterdam, polufinale:
Wesley Koolhof/Nikola Mektić - Ivan Dodig/Austin Krajicek 7:5, 6:4

Sportnet.hr