IVAN DODIG "Moglo bi biti problema, javit će mi se odvjetnici"

Ivan Dodig
Tenis World USA

Hrvatski tenisač Ivan Dodig (38) i Amerikanac Austin Krajicek (32) osvojili su Roland Garros u parovima nakon što su u finalu svladali belgijski par Sander Gille i Joran Vliegen 6:3, 6:1. Odmah nakon meča Dodig je dao izjavu u kojoj je žestoko prozvao organizatore turnira. Pri povratku u Hrvatsku nadovezao se na svoje kritike.

"Mogli bi mi se odvjetnici javiti s nečim"

"Nije mi bilo lako, ali kroz karijeru sam navikao na razne stvari. Izgledaju kao sitnice, ali puno vremena sam gubio zbog organizacije, prijevoz me čekao dva kilometra od hotela, na ulici, bez razloga, nije to toliko daleko da nije mogao doći do mene. Puno je bilo zbrke oko malih stvari, i tako 15 dana. A oni nisu imali volju nešto promijeniti. 

Naprosto nisam imao adekvatne pripreme, kao drugi igrači. Kasnio sam na zagrijavanje, uoči polufinala sam morao ustati u 6 sati da bih bio da ću stići. I na kraju sam im htio poručiti da najveći turniri, poput Roland Garrosa, moraju imati bolju organizaciju. Govorio sam im, nisu me čuli, i to mi je bila jedina opcija.

Slutim da će mi se javiti odvjetnici s nečim, moglo bi biti problema. Ali to je sastavni dio karijere, u kojoj sam prošao puno toga, i pogrešaka i dobrih stvari, ali kad je čovjek u pravu treba reći. Pokušao sam sve, razgovarao sam s organizatorima tri puta i nisu imali sluha. Jedini način ostao je da osvojim turnir i onda kažem javno sve. Ne samo zbog sebe nego i zbog drugih igrača koji doživljavaju svakakve tretmane na turnirima i ljudi to trebaju znati", rekao je, prenosi Index.

Dodigove kritike Francuzima

Podsjetimo, Dodig je nakon osvajanja Grand Slama rekao: "Imam još nešto važno za reći. Četverostruki sam osvajač Roland Garrosa i imam ukupno sedam Grand Slam titula, ali danas sam ipak jako tužan. Svi se pitate zašto? Zato što nisam dobio tretman koji zaslužujem kao svaki sportaš, a to znači da trebamo svi igrači biti tretirani jednako kad se natječemo."

"Jako sam tužan što moram reći, ali 15 dana sam na turnir dolazio taksijem. Sjedio sam nasred neke ulice u Parizu, kasnio sam na zagrijavanje s partnerom jer sam čekao taksi 40 minuta. Bio sam jako tužan i osjećao sam se kao turist u Parizu. Ali danas sam četvrti put osvojio Roland Garros i ovaj turnir zaslužuje tretirati svakog igrača i svakog svog pobjednika kako zaslužuje. Nadam se da ćete sljedeće godine napraviti bolji posao", dodao je.