VIDEO  MATEJ MANDIĆ "U 50. minuti smo imali sve, a onda to sve i prokockali. Napredak je ipak velik"

Matej Mandić
Hrvatski rukometni savez

Mlada rukometna reprezentacija do 21 godine zaustavljena je sinoć u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Bolji od mladih Kauboja bili su Mađari koji su slavili rezultatom 28:23, iako su u deset minuta prije kraja utakmice imali vodstvo i igrača viška.

Mađari su u susret ušli kao favoriti i već u 11. minuti imali prednost od šest pogodaka prednosti (11:5). No, onda je na vrata Hrvatske stao Ljubušak Matej Mandić i okrenuo stvari. Poluvrijeme je završeno rezultatom 13:13. Žali za propuštenim.

"Jučer nismo iskoristili prilike koje smo trebali i završilo je kako je završilo. Kada u 50. minuti imaš 21:20 i igrača više, a na kraju sve to prokockaš i izgubiš utakmicu onda ostaje žal. Znamo da smo mogli više, ali u ovom trenutku je to tako. Idemo pokušati završiti turnir s pobjedama i otići s prvenstva kao pobjednici. Treba pobijediti obje utakmice do kraja", kaže Mandić za Hercegovina.info.

Ipak ističe kako je ova reprezentacija napravila veliki iskorak.

"Mislim da smo dosta napredovali u odnosu na prošlu godinu kada smo bili na 14 mjestu u Europi. Sigurno da smo se digli i pokazali da nismo na prvenstvu bez razloga. Odigrali smo jako dobro protiv jakih reprezentacija poput Francuske, Poljske i Njemačke. 

Matej Mandić

Mandić gotovo cijelu sezonu zbog ozljede nije branio, ali sinoć je ponovno pokazao o kakvom se klasnom vrataru radi.

"Osobno sam zadovoljan kako sam odradio turnir, a naročito nakon sezone u Zagrebu gdje sam bio ozlijeđen gotovo cijelu godinu. Nisam pretjerano igrao u prošloj sezoni. Sada sam stigao na prvenstvo i nagovijestio dobru formu za nadolazeću sezonu".

U sezoni koja je prednjim u PPD Zagrebu nada se najboljem.

"Vidjet ćemo što će biti. Ukoliko budem trenirao maksimalno i dao sve od sebe mislim da se mogu izboriti za neku minutažu kako bi se vratio na stare staze. Ako ne bude ozljeda, onda će sve biti dobro. S druge strane kada si ozlijeđen osuđen si samo na gledanje svojih suigrača", zaključio je ljubuški vratar.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.