FOTO/VIDEO  Zrinjski u sjajnoj utakmici svladao Tiranu i nastavio svoj europski put

Stadion HŠK Zrinjski,Tirana ,konferencijska liga
HŠK Zrinjski

Nogometaši HŠK Zrinjski plasirali su se u 3. pretkolo Konferencijske lige. Nakon što su Tiranu svladali u prvom susretu u gostima, 'Plemići' su to učinili i večeras u Mostaru slavivši rezultatom 3:2. Sjajnu utakmicu gledali smo večeras pod Bijelim Brijegom.

Zrinjski je do prednosti došao iz prve prilike. Igrala se 25. minuta kada je loptu dobio Niko Janković, sjurio se prema vratima gostiju, opalio s više od 20 metara i sjajno pogodio mrežu Tirane. Ništa se tu ne može zamjeriti vrataru Tirane. Projektil Jankovića nemoguće je bilo obraniti.

Sadržaj se učitava...

U 36. minuti već je 2:0. Sjajno je prostor osvojio Igor Savić i loptu poslao za Ivana Jukića koji je ubacuje na drugu vratnicu, a tamo volej hvata Mario Tičinović i pogađa mrežu gostiju za novu erupciju oduševljenja pod Bijelim Brijegom.

Stadion HŠK Zrinjski,Tirana ,konferencijska liga

Rezultatom 2:0 odlazi se na odmor.

No, odmah početkom nastavka Tirana se vraća u igru. U 51. minuti Seferi je uposlio Ismajlgecija koji loptu šalje iza leđa Čondrića. Bilo je to sigurno zaleđe igrača Tirane, no VAR-a nažalost na ovoj utakmici nije bilo.

Sjajnu prigodu imali su gosti nakon pogotka. Hasani je ostao sam pred vratima, ali je propustio loptu poslati u praznu mrežu za 2:2. Imali su sreće 'Plemići' u ovoj situaciji.

Sjajna prilika nakon kornera i za Zrinjski. Najprije vratnica i vratar Tirane zaustavljaju loptu, a onda Barišić trese gredu.

U 80. minuti Zrinjski dolazi do trećeg pogotka. 'Radilica' Igor Savić oduzeo je jednu loptu gostima na sredini terena i sjajno uposlio Bilbiju. Njegov udarac brani vratar gostiju, a lopta se odbija do Marija Ćuže koji u padu volejem postiže svoj prvijenac u dresu Zrinjskog.

Stadion HŠK Zrinjski,Tirana ,konferencijska liga

No, nije dugo trajalo slavlje 'Plemića'. Već u idućem napadu nakon jednog ubačaja i slobodnog udarca lopta dolazi do Xhixhe koji ostaje sam na drugoj vratnici i šalje loptu u mrežu Čondrića.

Do kraja utakmice vidjeli smo još jednu sjajnu priliku Zrinjskog, ali Mandić pogađa okvir vrata.

Ukupnim rezultatom 4:2 iz dva susreta Zrinjski je zasluženo izborio 3. pretkolo i dvoboj protiv Tobola. Prva utakmica igra se već sljedeći četvrtak u Mostaru.