FOTO  Zrinjski minimalno poražen od AZ Alkmaara, presudio Pavlidis iz penala

AZ Alkmaar HŠK Zrinjski
HŠK Zrinjski

Nogometaš HŠK Zrinjski u okviru 5. kola grupne faze Konferencijske lige večeras su na stadionu Afas poraženi od AZ Alkmaara rezultatom 1:0, a jedini pogodak na utakmici postigao je Pavlidis s bijele točke u 60. minuti utakmice.

Ove dvije momčadi u prvom susretu odigrale su utakmicu za povijest u kojoj je Zrinjski fantastičnim preokretom slavio 4:3. U večerašnji susret Mostarci su ušli upravo s ta tri boda koliko ih je imao i njihov večerašnji protivnik.

Trener nizozemaca Pascal Jasen odlučio se od prve minute na teren poslati sljedeću jedanaestoricu: Ryan, Sugawara, Bazoer, Martins Indi, Wolfe; Clasie, Mihailović, Dantas; Poku, Van Bommel, Pavlidis

Trener Plemića Mario Ivanković večeras na teren od prve minute šalje momčad u sastavu; Marić; Radić, Senić, Ćorluka, Malekinušić; Ivančić, Zlomislić, Bradarić; Ćuže, Hrvanović, Bilbija

Mario Maka Ivanković HŠK Zrinjski

Zrinjski je večeras bodrila i veća skupina Ultrasa.

Prvu priliku na utakmici imali su domaći. Pokušao je Mihalović, no Bilbija se vratio u obranu i blokirao njegov udarac.

U 12. minuti odlično je prošao po desnoj strani i ubacio prema Bibliji, ali domaći vratar to odbija u posljednji trenutak.

U 24. minuti igrači AZ-a su tražili penal. Lopta je najprije pogodila Malekinušića u tijelo pa u ruku, što prema pravilima nije kazneni udarac.

AZ Alkmaar HŠK Zrinjski

Lijepo je u 33. minuti prošao Hrvanović, no obrana domaćih otklonila je opasnost pred svojim vratima.

Četiri minute kasnije pokušao je za AZ Poku, ali njegov udarac odlazi izvan okvira.

U 44. minuti pokušao je Mihaliović, no Marić to lagano hvata. Minutu kasnije vidjeli smo veliku priliku za domaće. Pavlidis je sjajno pucao, no lopta odlazi tik uz vratnicu.

Na poluvrijeme se otišlo netaknutih mreža.

Prvi je u nastavku zaprijetio za domaće Sugawara iz slobodnog udarca. Odlazi ta lopta visoko iznad vrata.

AZ Alkmaar HŠK Zrinjski

U 55. minuti ponovno je zaprijetio večeras aktivni Mihailović, no i on puca iznad grede. Minutu kasnije u odličnoj je prilici bio Pavlidis, no Malekinušić ga blokira.

U 60. minuti domaći su poveli. Ćuže je doslovno dotaknuo Pavlidisa koji se sapleo i pao, a sudac pokazao na bijelu točku. Pavlidis je sam preuzeo odgovornost i pogodio za vodstvo.

U 65. minuti teža ozljeda za Senića. S terena je stoper Zrinjskog iznesen na nosilima. Ušao je Tomislav Kiš.

U 72. minuti ponovno je u prilici bio Mihailović, a Marić odlično brani.

Šest minuta kasnije Zrinjski umalo dolazi do pogotka. Pokušao je ubaciti Ćorluka, a lopta odlazi pod gredu otkuda je u posljedi trenutak čupa Ryan.

U 88. minuti dobra prilika za Zrinjski. Ubacio je Ćorluka, a Franko Sabljić pucao glavom. Lopta ipak odlazi visoko iznad vrata.

Do kraja utakmice pokušao je još De Wit, ali lopta ide ravno Marića.

Bila je to ujedno i posljednja prilika na utakmici u kojoj AZ Alkmaar zasluženo odnosi pobjedu i tri boda.

Ovim porazom Zrinjski je ostao bez šansi za europsko proljeće, ostala je još samo utakmica protiv Aston Ville u Mostaru.

Standings provided by Sofascore