ZRINJSKI ČEKA KAZNU UEFA-e Zbog uporabe pirotehnike na stadionu Zrinjski će platiti između 3.500 i 15.000 eura

Zrinjski,Slovan,UEFA,kazne
twitter

Nogometaši Zrinjskog su nakon remija sa Slovanom rezultatom 2:2 (ukupno 2:3) eliminirani iz kvalifikacija za Ligu prvaka.

No, "Plemići" nastavljaju natjecanje u europskim kvalifikacijama, borit će se za mjesto u Europskoj ligi. Momčad iz Mostara bi u trećem pretkolu trebala igrati protiv poraženog iz dvoboja između Kopenhagena i islandskog Breidablika.

Danci imaju prednost od 2:0 iz prvog susreta i na pragu su prolaska dalje, što znači da će Zrinjski najvjerojatnije igrati s Breidablikom. Mostarci bi u slučaju prolaska Breidablika osigurali barem grupnu fazu Konferencijske lige, a u slučaju ispadanja, igrali bi play-off za to natjecanje.

Dok u Mostaru čekaju konačni ishod okršaja Kopenhagena i Breidablika, čelnike Zrinjskog brine kazna koju će dobiti od UEFA-e zbog pirotehnike njihovih navijača.

Oko 500 Ultrasa je bodrilo Zrinjski u Bratislavi, a tijekom drugog poluvremena su zapalili baklje, zbog čega će njihov klub biti kažnjen.

Prema pravilniku, kazna zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na tribinama kreće se u rasponu od 3.500 do 15.000 eura.

Također, UEFA bi mogla zabraniti navijačima Zrinjskog odlazak na sljedeću gostujuću utakmicu.

Krovna kuća europskog nogometa bi trebala donijeti odluku već ovog tjedna.

Podsjetimo, Slovan je u prvom susretu pobijedio sa 1:0 golom Zubarua.

U uzvratu je bilo 2:2. Slovan, je poveo već u 5. minuti preko Aleksandra Čavrića. Zuberu je povisio na 2:0 u 66. minuti, a "Plemiće" su poraza u revanšu spasili Hrvoje Barišić golom u 75. i Antonio Ivančić u sudačkoj nadoknadi.