UOČI EUROPSKOG PRVENSTVA Loše vijesti za Zlatka Dalića i Hrvatsku nogometnu reprezentaciju

Zlatko Dalić
Luka Stanzl/PIXSELL

Gotovo šokantno zvuči na prvu, ali je nažalost po reprezentaciju Hrvatske - istina. Organizatori turnira u Abu Dhabiju otkazali su W Cup, koji se trebao igrati od 22. do 26. ožujka. Na njemu su uz Vatrene trebali sudjelovati Tunis, Egipat i Novi Zeland.

U prvom dvoboju 22. ožujka Hrvatska se trebala nadmetati s Tunisom, pobjednik bi igrao finale 26. ožujka, a dan prije bila bi utakmica za treće mjesto. Zlatko Dalić, koji je pozvao 25 igrača za taj turnir, imao je jasan plan aktivnosti. Najvažnije je bilo okupljanja igrača, svojevrsni team building i upoznavanje reprezentativaca sa svim detaljima pripreme i nastupa na Euru u Njemačkoj. Uz to i dvije solidne provjere za sve aktere, među kojima bi i svojim prisustvom bio simbolično naznačen povratak Ivana Perišića.

Što se točno dogodilo da se jedan međunarodni turnir u jedinom FIFA terminu do Eura tako naprasno otkaže još nam nije poznato. No, vjerojatno su u pitanju financijski motivi, odnosno, moguće odustajanje sponzora, prenose Sportske novosti.

S obzirom na to da je sada ovaj reprezentativni raspored "prazan", sigurno je da će u HNS-u pokušati spasiti što se može i pronaći novog suparnika ili suparnike. To svakako neće biti lako organizirati unutar kratkog roka do okupljanja (18. ožujka), odnosno, predviđene utakmice 22. ožujka.