ULTRASI SPREMAJU POSEBAN DOČEK ZA BORJANA Vrijeđao Hrvatsku i Domovinski rat, u Mostaru ga čeka paklena atmosfera

borjan,Zrinjski,Slovan
getty images

Par 2. pretkola Lige prvaka Zrinjski (Mostar) – Slovan (Bratislava) bit će zanimljiv i zbog dvojice nogometaša koji će u utorak 25. srpnja od 21 sat zakoračiti na Stadion pod Bijelim Brijegom. Jedan je Marko Tolić koji je podrijetlom iz hercegovačkog gradića Gruda, a drugi je Milan Borjan, vratar s kojim hrvatski navijači imaju poseban odnos. A i oni s njim. Spomenuli smo hrvatske navijače jer iako je Zrinjski prvak Bosne i Hercegovine, velika većina njegovih navijača su i navijači hrvatske nogometne reprezentacije, piše novinar Sportskih novosti.

Uglavnom, Milan Borjan je rođen u Kninu 1987. godine, a zajedno s obitelji napustio je Hrvatsku tijekom Operacije Oluja. Kasnije su emigrirali u Kanadu, Borjan je postao reprezentativac, a posljednji put je u fokusu hrvatske javnosti bio tijekom Svjetskog prvenstva u Kataru krajem prošle godine. Navijači hrvatske reprezentacija su ga vrijeđali i provocirali, on im je odgovorio na sličan način, a Fifa je kaznila HNS s 50.000 eura.

Zanimljiv će biti doček koji će Borjanu prirediti Ultrasi na gostovanju njegovog SLovana na stadionu Pod Bijelim Brijegom.

Borjan je od 2017. pa sve do prošlog lipnja čuvao mrežu Crvene zvezde, a meta hrvatskih navijača postao je ponajviše zbog neprimjerenih izjava o Domovinskom ratu koje je iznosio u tom vremenu.Kada je novinar B92 spomenuo da je rođen u Hrvatskoj, odgovorio je...

„Velika greška. Nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, u Dalmaciji. To je bilo srpsko mesto tako da... ja sebe opisujem... rođen sam u Srbiji, u Dalmaciji, a osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo dosta godina. Kanada je dosta pomogla mojoj obitelji...”

Inače, Slovan je i u prvoj utakmici 1. pretkola ovog natjecanja protiv luksemburškog Swift Hesprenagera ostavio viralan trag. Naime, slovački reprezentativac i bivši igrač Milana Juraj Kucka isključen je jer je – ugrizao suparničkog igrača. Glavni sudac to nije vidio, ali Kuckino imitiranje Suareza nije „pobjeglo” VAR sobi.