Trener Varaždina Mario Kovačević ima rak, ali i dalje će voditi svoju momčad

Trener Varaždina Mario Kovačević ima rak
Krešimir Đurić

Iz Nogometnog kluba Varaždin oglasili su se danas priopćenjem kojim su obavijestili javnost kako je treneru prve momčadi Mariju Kovačeviću dijagnosticiran karcinom.

"Treneru NK Varaždin, Mariju Kovačeviću, dijagnosticiran je karcinom na dijelu plućnog krila te će nakon dodatnih pretraga biti dogovoreno daljnje liječničko postupanje. Bolest ne sprječava trenera u svakodnevnom vođenju momčadi te će Mario Kovačević nastaviti voditi prvu momčad Varaždina u nastavku ove sezone.

Ako se tijekom liječenja ukaže potreba za bolničkim liječenjem, klub će pronaći i predstaviti odgovarajuće rješenje za vrijeme eventualnog izbivanja trenera Kovačevića. Klub na čelu s upravom, svim članovima stožera te nogometašima Varaždina svim srcem stoji uz svog trenera, kojem ćemo dati maksimalnu podršku tijekom liječenja, uz želju za brzim i potpunim oporavkom.

Nogometni klub Varaždin ovim putem moli medije i zainteresiranu javnost da poštuju trenerovu privatnost tijekom rješavanja ovog zdravstvenog izazova", stoji u priopćenju NK Varaždin".

Kovačević je rođen u Jablanici 1975. godine. U omladinskim kategorijama igrao je za FK Sarajevo, a kroz karijeru je nastupao za Varteks, Slaven Belupo, Međimurje i druge klubove.