SUSJEDSKI DERBI NA BARAMA Brotnjo, Međugorje, Grdani, Vinari, a na klupama dvojica prijatelja

Marko Bencu, Matej Rozić, NK Međugorje, HNK Brotnjo
I. Ćubela

Zanimljiva sezona igra se u 2. ligi Federaciji BiH u kojoj se nekoliko momčadi bori za doigravanje i ulazak u Prvu ligu Federacije BiH. Prvenstvenu ljestvicu predvodi Kruševo, na drugom mjestu je Ljubuški, a "za vratom im pušu" Brotnjo i Međugorje. Upravo će posljednje dvije momčadi odigrati općinski derbi u nedjelju na čitlučkim Barama. Obje ekipe su jako dobroj formi, a Brotnjo ima samo četiri boda prednosti nad Međugorjem. Međugorčani u proljetnom dijelu sezone ne znaju za poraz, dok se Brotnjo "poskliznulo" samo jednom i to u posljednjem kolu u Uskoplju. 

Standings provided by Sofascore

"Znali smo da nas očekuje zahtjevna utakmica u Uskoplju gdje već godinama ne prolazimo dobro, a tako je i bilo za vikend. Sami smo krivi za ovaj poraz gdje smo u prvom poluvremenu pri rezultatu 0:0 promašili dvije izgledne šanse i gdje je njihov vratar sjajno reagirao. Da smo kojim slučajem  tu poveli vjerujem da bi utakmica otišla na drugu stranu. U drugom poluvremenu smo imali šansu odmah na početku gdje je Planinić sam išao na vratara pri rezultatu 1:0 i mogao pogoditi za poravnanje. Domaćin je sve svoje šanse na utakmici iskoristio i čestitam im još na pobjedi", kaže trener Brotnjaka Matej Rozić za Hercegovina.info.

Marko Bencu, Matej Rozić, NK Međugorje, HNK Brotnjo

Matej Rozić i Marko Bencun - Susret mladih trenera, prijatelja i polaznika za UEFA A licencu

No unatoč ovom porazu, zadovoljan je kako njegova momčad igra u drugom dijelu prvenstva.

"Do ovog susreta protiv Sloge imali smo devet utakmica bez poraza, vjerujem da nas ovaj poraz neće puno poremetiti jer već u nedjelju možemo se iskupiti pobjedom pred našim navijačima utakmicom protiv Međugorja", kaže.

Arsim Gashi HNK Brotnjo

Arsim Gashi uzdanica Brotnja

Upravo od navijača očekuje da će biti dodatna snaga njegovoj ekipi protiv zahtjevnog protivnika kojeg izuzetno cijeni. 

"Moram pohvaliti naše navijače Grdane koji nas ove sezone prate i na gostovanjima na dolasku u Uskoplju i vjerujem da ćemo u nedjelju obradovati ih pobjedom. U nedjelju nas očekuje lokalni derbi protiv Međugorja, za nas jako bitna utakmica jer nas samo pobjeda u ovom susretu održava u borbi za prvo mjesto. Radi se o jako kvalitetnoj momčadi za ovaj rang, rezultati u drugom dijelu sezone to pokazuju, dugo su bez poraza i na to čestitam svom prijatelju Marku Bencunu", kazao je Rozić.

Grdani

Navijači Brotnja 'Grdani'

S druge strane Međugorje je u proljetnom dijelu bez poraza. U sedam odigranih utakmica imaju šest pobjeda i jedan remi. Posljednje kolo slavili su na domaćem terenu protiv Turbine iz Jablanice rezultatom 4:1, ali nije sve išlo glatko.

"Prvo poluvrijeme smo bili loši i na odmor smo otišli u rezultatskom zaostatku. U drugom smo pak "ubacili u dvije brzine više" i uvjerljivo smo slavili. Mogao je taj rezultat biti na kraju i uvjerljiviji, no nismo uspjeli realizirati sve prilike koje smo stvorili. Koliko god smo prvo poluvrijeme bili loši, toliko smo u drugom bili odlični", govori trener Međugorja Marko Bencun za Hercegovina.info.

Mile Pehar

Mile Pehar jedan je od važnijih kotačića u momčadi Međugorja

Kako smo i napisali, Međugorčani u proljetnom dijelu sezone ne znaju za poraz.

"Trenutno smo u drugom dijelu sezone najbolja ekipa lige. Mišljenja sam da smo u jesenskom dijelu sezone igrali najljepši nogomet, ali nismo iskoristili svoje prilike, prokockali smo puno bodova. Mislim da nam se zato sada to vraća. Ne igramo najljepše, ali imamo drugačiji pristup i princip te nas rezultat prati", ističe.

Brotnjo Međugorje

Međusobni dvoboj u Županijskom kupu nakon jedanaesteraca je pripao Brotnju

Napadač Bandić riješio je problem realizacije.

"Ekipa je malo izmijenjena u odnosu na prošlu godinu, priključili su se neki mlađi igrači. Doveli smo napadača iz Tomislavgrada Petra Bandića koji je u šest kola ovo proljeće postigao osam pogodaka. Sve one prilike koje u prvom dijelu prvenstva nismo uspjeli iskoristiti, on ih sada pospremi u mrežu i mogu reći da nam je dao dimenziju više u napadačkom dijelu".

Bencun ističe kako je Brotnjo ipak favorit s obzirom na prednost domaćeg terena.

"Mislim da će to biti jedan dobar derbi, samo je četiri boda razlike. Brotnjo u toj utakmici ima ulogu favorita. Unatoč našem dobrom nizu, oni igraju na svom terenu, imaju svoje ambicije za ulazak u viši rang i mislim da će se kao favoriti i postaviti. Susjedski je derbi. Ja i trener Rozić smo veliki prijatelji. U nedjelju neka pobjedi bolji i neka sve prođe u sportskom duhu kako i treba biti Međugorje i Brotnjo su susjedski i prijateljski klubovi koji trebaju pomagati jedan drugome", zaključio je Marko Bencun za naš portal.

S dobrim rezultatima probudili su se i navijači oba kluba. Tako će Brotnjo tradicionalno imati podršku svojih navijača 'Grdana', dok će s druge strane Međugorje bodriti jedna simpatična skupina dječaka okupljena u skupinu 'Vinari'.

NK Međugorje

'Vinari' bodre Međugorje

Poslije dugo godina na Barama bi mogli vidjeti veliki broj gledatelja, a da su u domaćoj ulozi lokalni općinski klubovi, a ne oni premijerligaški kojima je Čitluk zamjenski stadion.

Utakmica se igra u nedjelju od 17 sati na stadionu Bare.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.