RENDULIĆ "Mi smo uljez u ovom društvu"; ĆUŽE "Nešto će se i nas pitati"

Rendulić i Ćuže na konferenciju uoči Legije
Hercegovina.info

U okviru trećeg kola grupne faze Konferencijske lige, nogometaši HŠK Zrinjski sutra će na svom stadionu pod Bijelim Brijegom dočekati Legiju iz Varšave. Tim povodom danas su pred predstavnike medija na press konferenciju izašli trener 'Plemića' Krunoslav Rendulić te nogometaš Mario Ćuže.

"Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Legija je odlična momčad, koja istinau zadnje vrijeme nije u nekom bajnom rezultatskom stanju. No, svi oni koji su gledali utakmice koje su oni izgubili, mogli su vidjeti da je to moglo otići na drugu stranu. Ono što mi očekujemo je da pružimo odličnu igru i da uvijek i protiv svakoga, bez obzira na protivnika, naš cilj je uvijek isti. Idemo pobijediti. Imamo veliku prednost što smo psihološki rasterećeni. Nama je ovo bonus plus. Ukoliko dobijemo, a nadam se da hoćemo, zakomplicirat ćemo cijelu grupu, a to je naš cilj, da držimo neizvjesnost do samog kraja", rekao je Rendulić.

Rendulić i Ćuže na konferenciju uoči Legije

Smo jedan nogometaš sigurno neće konkurirati za sutrašnji dvoboj.

"Andrija Balić je virozan i neće konkurirati za utakmicu. Mario Tičinović još uvijek ima problema s leđima, ali stanje je u odnosu na jučer i prekjučer puno bolje i nadam se da će biti spreman za sutra".

Legia je vezala nekoliko poraza u nizu, no Rendulić to ostavlja po strani svjestan kvalitete najtrofejnijeg poljskog kluba.

"Zadnji rezultati zavaravaju, to nije odraz njihove snage. Momčad koja dobije Aston Villu doma i koja ima tri boda kao i mi, sigurno je da ima ogromnu kvalitetu. Svaka momčad ima ima uspone i padove kroz sezonu, ali ništa to ne mijenja moje razmišljanje o njima".

Utakmice dolaze brzo, nema se vremena za uživanje u trenutcima povijesnih uspjeha HŠK Zrinjski.

"To je jedno od"prokletstava" nogometa, kada pobijedite imate utakmicu brzo. No, isto tako je ljepota kada izgubite imate utakmicu brzo. Nemate puno vremena za tugovanje, ali ni za slavlje. To je tako u nogometa. Mi igramo na dva fronta, a od sljedećeg tjedna i na tri. Imate onda utakmicu svaka tri dana. U tom zgusnutom rasporedu je bitno da nemamo ozljeda i da imamo širok roster. Bitno je da su svi na dispoziciji, ako izuzmemo ove izolirane slučajeve, jednog ili dvojice igrača. Ovo su utakmice gdje treba uživati i tako ih treba shvatiti. To ne znači da treba ići opušteno, nego treba dati sve najbolje od sebe pa će biti što će biti", kazao je Rendulić.

Na pitanje koliko je realan prolazk grupe on je istaknuo kako je sama čast biti u društvu ovih velikih momčadi.

Rendulić i Ćuže na konferenciju uoči Legije

"Ako ćemo razmišljati dublje i vratiti se nazad, onda se možemo pitati koliko je realno da smo u ovakvom društvu. Aston Villa je peta u svom prvenstvu i u zadnjih petnaest godina nisu bili nikada jači. Legija je najtrofejniji Poljski klub, a AZ je izuzetan klub koji je ove godine izbacio "hrpu" mladih igrača. Mi u tom društvu jesmo uljez, ali dobro to za sada izgleda, dobro plovimo. Naš cilj je tu i ostati na ovim pozicijama i komplicirati život svima koji igraju protiv nas".

Napadač Zrinjskog Mario Ćuže istaknuo je kako se Zrinjski može nositi sa svima.

"Ova je još jedna povijesna sezona za ovaj klub. Pravimo jako dobre rezultate. Čeka nas sutrašnja utakmica s Legijom. Znamo da je to jedna jako dobra ekipa, ali nešto će se i nas pitati, naročito jer imamo pred domaćom publikom. Dokazali smo do sada u europskim utakmicama da se možemo nositi sa svima, vjerujem da to možemo i sutra i mi ćemo ići na pobjedu".

Rendulić i Ćuže na konferenciju uoči Legije

Legija je dobro analizirana.

"Radi se o kvalitetnoj ekipi i pojedincima. Sve smo dobro analizirali i vidjeli smo gdje ih možemo najlakše uhvatiti na neku pogrešku. Na nama je da to sutra prezentiramo na terenu i da damo sve od sebe od prve minute i nadamo se dobrom rezultatu".

Ostaje žal za bodom protiv Aston Ville, ali Zrinjski je pokazao tko je i što je.

"Od AZ Alkmaara koja je bila povijesna utakmica za ovaj klub i većinu igrača koji igraju ovdje. Prezentirali smo se u jako dobrom svjetlu od početka. Jako dobra predstava je bila i na Villa Parku. Ostaj je žal i šteta što nismo izdržali do kraja u Birminghamu. No, pokazali smo svima u Europi kakvi smo. Vjerujem da nas i sutrašnji protivnik zbog toga i respektira više. Idemo sutra pokazati što tko smo i što smo i da sve ovo nije bilo slučajno".

Zbog ovakvih utakmica Ćuže je i odlučio ponovno doći u Zrinjski.

"Sigurno da jesam. Bio sam tu i prošle godine i bili smo uskraćeni za jedan korak. Vidio sam da se slaže dobra ekipa i kakve su ambicije ovog kluba i sigurno je da sam došao zbog toga. Vjerovao sam kao i cijeli klub da ćemo ući u skupine nekog europskog natjecanja", zaključio je Ćuže.

Utakmica između Zrinjskog i Legije igra se sutra (četvrtak 26. listopada) s početkom u 21 sat.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.