Real u ludoj utakmici slavio protiv Napolija

Real Madrid Napoli
Profimedia

Real Madrid je u sjajnoj utakmici 2. kola skupine C Lige prvaka pobijedio Napoli 3:2. Domaćini su poveli golom Ostigarda u 19. minuti da bi Real okrenuo golovima Viniciusa u 27. i Bellinghama u 34. minuti. Napoli se vratio nakon kontroverznog penala u 54. minuti, a pobjedu Realu je fantastičnim udarcem donio Valverde u 78. minuti iako se gol piše kao autogol Mereta.

Real je dobro krenuo i već u 6. minuti Bellingham je lijepo proigrao Rodryga koji se sjurio u šesnaesterac i onda pucao ravno u golmana. Minutu kasnije udarac Bellinghama je završio u bloku, a Napoli je u 19. poveo iz prve prave šanse kojoj je kumovala katastrofalna reakcija Realova golmana Kepe.

Real okrenuo u sedam minuta

Nakon ubačaja iz kornera, Kepa je potpuno zaplivao, a Osimhen je glavom pogodio gredu. Lopta se odbila točno na glavu Ostigarda koji je spušta u nebranjeni gol za 1:0. Real je nakon gola jurnuo po izjednačenje i do gola došao u 27. minuti na sličan način kao Napoli.

Nije pogriješio golman, ali jest Di Lorenzo koji je očajno dodavao loptu svojem stoperu. Bellingham ju je presjekao i odložio Viniciusu koji preciznim udarcem iz vrlo maloga kuta zabija u suprotni za 1:1.

Napoli je gol presjekao, pali su domaćini i Real je uspostavio kontrolu nad utakmicom i u 34. minuti okrenuo rezultat. Sjajni Bellingham dobio je loptu na 40 metara od gola i onda se sjurio kroz obranu koja ga je samo promatrala i rutinski je zabio za 1:2.

Četiri minute kasnije Kepa se iskupio za kiks kod prvoga gola kad je nevjerojatno obranio Osimhenov udarac glavom sa samo pet metara. Bila je to zadnja šansa u prvom poluvremenu i na odmor se otišlo s vodstvom Reala 2:1.

Nevjerojatan penal za Napoli

Bizarna situacija dogodila se u 53. minuti. Nakon što je dosuđen korner za Napoli, sudac Clement Turpin signalizirao je da VAR provjerava neku situaciju u šesnaestercu Reala iako nikome nije bilo jasno o čemu je riječ.

VAR je pozvao Turpina da pogleda snimku na kojoj se vidi da je Nacho igrao rukom u duelu s Osimhenom, ali u padu i to nakon što mu se lopta od noge odbila u ruku. Turpin je pregledao snimku i onda neočekivano pokazao na penal koji je Zielinski pretvorio u 2:2.

Golčina Valverdea

Na scenu je onda stupio Kvaratškelija koji je u 56. snažno tukao u vanjski dio mreže, minutu kasnije  je s ruba šesnaesterca pucao u Kepu i onda imao još jedan dobar napad, ali nije uspio zabiti. No, to je na drugoj strani spektakularno uspio Fede Valverde.

Modrić, koji je ušao u igru, izveo je korner nakon kojega se lopta odbila na skoro 30 metara od gola na noge Fedeu Valverdeu. On je rijetko viđenim topovskim udarcem poslao loptu prema golu, ona je pogodila gredu i od Mereta se odbila u mrežu. Gol se vodi kao autogol Mereta, ali bio je to fenomenalan potez Urugvajca od kojeg se Napoli nije oporavio.

NAPOLI i Real Madrid od 21 sat na stadionu Diego Armando Maradona igraju utakmicu drugog kola skupine C Lige prvaka. Oba su kluba europsku sezonu otvorila pobjedama. Napoli je s 2:1 bio bolji od Brage, dok je Real savladao Union Berlin 1:0.

Aktualni talijanski prvak, čiji je trener Rudi Garcia, u sezonu Serie A ušao je s 14 bodova iz sedam utakmica te se nalazi na trećem mjestu. Real je vodeći u Španjolskoj. Momčad trenera Carla Ancelottija osvojila je 21 bod u osam utakmica.