RASULO U SAVEZU Igrali su protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, a sada su pred bankrotom

Kanadski nogometaš

Kanadski nogometni savez nalazi se u velikim problemima i, sve su šanse, da će biti prisiljeni podnijeti zahtjev za bankrot.

Zbog nedostatka novca, igrači su bili primorani na putovanja ići ekonomskom klasom na gostovanje kod ekipe Sjedinjenih Američkih Država.

"Mi se nalazimo u velikoj borbi. Nismo u neposrednoj opasnosti, ali trebamo istražiti što bankrot uključuje i kako bi mogao utjecati na našu organizaciju", rekao je Jason de Vod (Jason) za TSN i dodao: 

"Ne dolazi dovoljno prihoda za programe koje treba provesti, a to uključuje sve, od obrazovanja trenera u bazi i razvoja sudaca do mladih nacionalnih ekipa te naših seniorskih muških i ženskih ekipa", istaknuo je.

"O bankrotu se razgovaralo, ali ne u smislu strategije ili nečega što razmatramo. To nam je apsolutno posljednja opcija. Ali ne bih ispunio svoju dužnost da ne obavim svoje detaljno istraživanje o tome", dodao je De Vos.

Kanadska muška reprezentacija narednu utakmicu bi trebala igrati u utorak protiv Gvadalupea, dok se ženska selekcija priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu koje počinje 20. srpnja.