PSG IZVISIO CIJENU Real Madrid kreće po Mbappea u rekordnom transferu

Kylian Mbappe ,Real Madrid,Paris Saint-Germain
Sarah Meyssonnier/Reuters

"Sapunica koja traje godinama je pri kraju. PSG se pomirio s tim da gubi Kyliana Mbappea i formirao cijenu za koju ga pušta u Real. Igračeva majka i zastupnica Faiza Lamary ju je prenijela upravi Reala. Riječ je o 250 milijuna eura. Realovi operativci odmah su krenuli u pregovore s PSG-om kako bi snizili cijenu jer žele Mbappea, ali ne po tako visokoj cijeni, prenosi index.

"Saga je doista na kraju"

Za to su dva razloga: ugovor s PSG-om mu završava za samo 11 mjeseci, a osim toga, on svim silama želi u Real. Oba ova razloga morala bi značajno smanjiti Mbappevu odštetu", piše Marca i ponavlja: "Rasplet sage, odnosno Mbappeov transfer u Real je stvarno blizu."

Marca dodaje da Real ima još jedan ogroman adut u pregovorima s PSG-om. "Mbappe je rekao vodstvu oba kluba da će, ako se ne dogovore do 31. kolovoza, on ostati u PSG-u do idućeg ljeta i onda bez odštete prijeći u Real. PSG mu je na to odgovorio tako da ga nije poveo na turneju po Japanu te je Realu rekao da ga pušta u Madrid ovog ljeta za 250 milijuna eura." Španjolci ovako tumače taj potez:

"PSG prodajom Mbappea za rekordnih 250 milijuna eura želi gubitak njega prikazati kao pobjedu"

"PSG prodajom Mbappea za spomenutu cifru želi gubitak njega prikazati ipak kao pobjedu jer bi tih 250 milijuna eura predstavljalo najveći transfer u povijesti. PSG bi tako natjerao Real da sruši rekord Parižana, koji su 2017. doveli Neymara uz odštetu od 222 milijuna eura. Katarani bi se uz to mogli hvaliti da su rekordan iznos dobili za igrača kojem je ugovor bio na isteku. No, cifra od 250 milijuna eura nikako ne bi u potpunosti pripala PSG-u.

"Mbappe će dobiti velik dio Realove odštete"

Mbappe inzistira na tome da dobije njen značajan dio jer bi odlaskom iz PSG-a prije kraja ugovora ostao bez čak 192 milijuna eura bruto. Toliko mu do idućeg ljeta jamče plaća i bonus za lojalnost u PSG-u." Marca otkriva: "Podjelu Realove odštete između PSG-a i Mbappeovih već su dogovorile igračeva majka i njena odvjetnica Delphine Verheyden s jedne te Kia Joorabchians druge strane. PSG je slavnog iranskog agenta angažirao kako bi riješio ovu zamršenu situaciju."

"Perez ne želi izravno pregovarati s Al-Khelaifijem jer ga je prije dvije godine neoprostivo uvrijedio"
Spomenuti izvor piše da pregovore oko izglednog prelaska Mbappea u Real otežava to što predsjednik Perez kategorički odbija izravno pregovarati s kolegom Al-Khelaifijem još od kraja kolovoza 2021. "Realov predsjednik smatra neoprostivom uvredom to što PSG tada nije odgovorio ni na jednu od tri službene ponude koje je Real poslao za Mbappea u zadnjem tjednu prijelaznog roka.

Mbappe je tada, kao i sada, imao manje od godine do kraja ugovora s PSG-om. No, ovaj put se Mbappe neće, kao u proljeće prošle godine, u zadnji tren predomisliti i potpisati produljenje s PSG-om. Sada definitivno prelazi u Real. Jedino je pitanje hoće li to napraviti ovog ili idućeg ljeta. U svakom slučaju, on je sve dogovorio s Realom."