PISANJE IRSKIH MEDIJA Slaven Bilić među kandidatima za preuzimanje reprezentacije

Slaven Bilić

Slaven Bilić istaknuti je favorit za preuzimanje klupe reprezentacije Irske, pišu tamošnji mediji. Bivši izbornik hrvatske reprezentacije danas je trener Al Fateha, sedmoplasiranog kluba u prvenstvu Saudijske Arabije. Ugovorno je za klub vezan do kraja lipnja 2025. godine.

Irish Mirror navodi da bi u slučaju da preuzme Irsku, Bilić to mogao napraviti u svibnju nakon završetka prvenstva Saudijske Arabije. Dodaje se da dobro upućeni izvori tvrde kako je upravo on prvi izbor za nasljednika Stephena Kennyja, stručnjaka kojem je Irski nogometni savez raskinuo ugovor u studenom prošle godine nakon remija 1:1 s Novim Zelandom, prenosi Index.

Dovoljno iskusan, mlad i kvalitetan

Prijateljske utakmice protiv Belgije i Švicarske, koje Irska igra sljedeći mjesec, vodit će John O’Shea. Irski nogometni savez nema problema s tim da pričeka Bilića, ističe se u tekstu i dodaje da je 55-godišnji hrvatski stručnjak savršen odabir za reprezentaciju, dovoljno iskusan i dovoljno mlad te dokazano kvalitetan.  

Bilić je trenersku karijeru počeo graditi na klupi Hajduka 2001. godine. Vodio je hrvatsku U-21 reprezentaciju, a nakon nje od 2006. do 2012. i seniorsku. U njegovom trenerskom životopisu navedeno je da je vodio i Lokomotiv Moskvu, Bešiktaš, West Ham, Al Ittihad, West Bromwich Albion, pekinški Guoan i Watford.