OVO JE REVOLUCIJA Procurili novi dresovi Reala

Luka Modrić

Procurili su dizajn i boje Realovih dresova za iduću sezonu. Real je iznenadio navijače time što će, uz prvu bijelu, kao drugu garnituru imati narančastu te posebno time što će treći komplet biti smeđe boje. Marca ističe da je ovo revolucionarna promjena: "Nakon nekoliko godina s plavom, crnom i ljubičastom, Real se odlučio za revoluciju, i to jako riskantnu. Druga garnitura će biti narančaste boje, ali treća je smeđa!"

"Od tri boje, prva je normalna, druga rizična, a treća jako hrabra"

Naravno, Real je kao što svjedoči fotografija uz tekst, već igrao u narančastom. Bilo je to prije 10 godina, u sezoni kada je osvojio Decimu, deseti naslov prvaka Europe. U narančastim dresovima je ostvario nezaboravnu pobjedu 6:1 protiv Schalkea. No Real nikada nije igrao u smeđim dresovima. "Zadnjih godina nosio je za njega čudne boje: crvenu, rozu, zelenu te narančastu kao najriskantnije, ali sada je otišao korak dalje sa smeđom bojom dresa, koja je baš rijetka u nogometu. Trenutno je kao prvu boju ima samo St. Pauli. Ranije ju je koristila Barcelona s Ronaldinhom 2003/04, a zadnjih godina Arsenal i PSG", piše Marca.

Isti izvor napominje da se Real za veliku kolorističku promjenu odlučio za sezonu kada se očekuje rekordna prodaja dresova: "Real će od ljeta u sastavu imati dvije superzvijezde, čiji će dresovi uzrokovati boom prodaje. Realova majica je već godinama najprodavanija na svijetu, ali prognoze su da će joj prodaja višestruko narasti dolaskom Kyliana Mbappea, dok je dres Judea Bellinghama već sada najprodavaniji u Realu", prenosi Index.

"Ovo je nova verzija najskupljeg dresa na svijetu"

Marca za kraj piše: "Saznali smo tako kako će izgledati nova verzija najskupljeg dresa na svijetu. Real naime samo od tri sponzora na dresu; Adidasa, Fly Emiratesa i HP-a, zarađuje 250 milijuna eura godišnje. Na to još treba dodati prihode od fizičke i online prodaje dresova."