OPET BANJA LUKA I SUĐENJE Je li Borac imao poguranac od Njegomirovića i pomoćnika?

Velež Borac
Ilustracija/Hercegovina.info

Nogometaši Borca pobijedili su u derbiju 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Veleža rezultatom 2:0, ali nakon utakmice odigrane u Banjoj Luci najviše se priča o suđenju glavnog suca Aleksandra Njegomirovića.

Da će sudac iz Prnjavora uzeti show igračima moglo se naslutiti već u 20. minuti kada je isključio gostujućeg igrača Asmira Suljića koji je, ruku na srce, na dosta bespotreban način dobio dva žuta kartona odmah na početku susreta, piše Klix.

Njegomirović je i u nastavku utakmice sudio dosta tendenciozno u korist domaćina, poput dodjeljivanja nepostojećih kornera, a najviše kritika od Veležovih igrača dobio je polovinom drugog poluvremena.

Naime, Sebastian Herrera je žestoko startao s leđa i s obje noge na Giorgija Guliashvilija, ali Njegomirović u tim trenucima nije dosudio čak ni prekršaj za Rođene.

Suci se nisu proslavili ni u sudskoj nadoknadi kada je Borac postigao pogodak za konačnih 2:0 preko iskusnog Stojana Vranješa.

Pomoćnik Radislav Kačavenda, koji se nije dobro ni postavio, nije signalizirao Njegomiroviću da se Vranješ nalazio u očitom ofsajdu pa je ovaj gol priznat i time je zaključen susret.

Borac se sinoćnjom pobjedom učvrstio na prvom mjestu Premijer lige BiH s pet bodova više u odnosu na drugoplasirano Sarajevo, dok je Velež ostao na petoj poziciji. U narednom kolu Borac gostuje GOŠK-u, a Velež će ugostiti Posušje.