'OPERACIJA LONDON' Fabrizio Romano tvrdi da Hajduk ovog tjedna kreće po Ivana Perišića

Ivan Perišić

Ivan Perišić (34) više neće igrati za Tottenham, rekao je stručnjak za transfere Fabrizio Romano.

"Naravno, razlog je ozljeda, ali i to što Hajduk još uvijek sanja da ga dovede u siječnju. Pokušat će ovaj i idući tjedan to ostvariti. Hajduk želi Perišića i postoji šansa da u zimskom prijelaznom roku ode. U svakom slučaju, 99 posto je sigurno da Perišić više neće igrati za Tottenham", izjavio je Romano u podcastu objavljenom na platformi Kick.

Postecoglou: Perišić više neće igrati za nas

Podsjetimo, trener Tottenhama Ange Postecoglou također je rekao kako misli da je Perišić već odigrao svoje posljednje minute za londonsku momčad s obzirom na to da mu na kraju sezone istječe ugovor, a upitno je hoće li se oporaviti, piše Index.

"Moram biti pošten prema njemu i priznati da naporno radi. Očito je da želi biti u formi za reprezentativne obveze. Njegovo odsustvo za nas je težak udarac. Očekivao sam velik doprinos od njega ove sezone i vidjeli smo u prvim utakmicama koliko može utjecati na igru. Ali da, neće više igrati za nas", rekao je Tottenhamov trener.

Perišić je za Tottenham odigrao 50 utakmica uz učinak od jednog gola i 14 asistencija. Trenutno je u procesu rehabilitacije nakon operacije na koju je morao nakon što je sredinom rujna 2023. doživio tešku ozljedu prednjeg križnog ligamenta (ACL) u desnom koljenu. Zadobio ju je na beskontaktnom treningu.

Nikoličius: Moramo vidjeti kada će se oporaviti, kada će moći igrati i trčati

Navijači Hajduka nadaju se da će Perišić ispuniti obećanje i vratiti se u matični klub, koji je napustio kao tinejdžer, bez odigranog meča za seniorsku momčad. O mogućnosti tog transfera 1. siječnja govorio je Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

"Ivan je ozlijeđen i želim mu što bolji oporavak. Po meni je prerano, moramo vidjeti kada će se oporaviti, kada će moći igrati i trčati. Kod nas transferni rok traje do sredine veljače i to je za nas prednost. Postoji dijalog s Tottenhamom i cilj nam je donijeti odluku koja će biti najbolja za sve", rekao je Nikoličius.

Perišić bi došao na zimu i otišao na ljeto?

Ako Perišić besplatno iz Tottenhama dođe u Hajduk u zimskom prijelaznom roku, mogao bi eventualno zaigrati za Splićane tek u završnici sezone, kada bi zaliječio tešku ozljedu. Podsjetimo, neslužbeno smo doznali kako bi Perišić želio doći sada u Hajduk, ali i otići već na kraju sezone.

Dakle, formalno bi igrač Hajduka bio samo četiri mjeseca, ali zbog njegove teške ozljede, efektivno bi klub od njega imao koristi tek par tjedana. Hajduk, pak, želi da Perišić potpiše ugovor na godinu i pol. Točnije, da odigra jednu cijelu sezonu, a ne da u klubu bude tek toliko da se oporavi za Europsko prvenstvo u lipnju i zatim napravi novi transfer.