NOGOMETNI KUP HNŽ Rama nakon jedanaesteraca obranila titulu osvajača

Rama,kup hnž,Brotnjo
facebook

Hrvatski nogometni klub Rama jučer je u Čitluku osvojio Kup Nogometnog saveza Hercegovačko-neretvanske županije. Rama je u finalu svladala Brotnjo nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca 7:6, a zanimljivo je da je Rama i prošle sezone trofej u županijskom Kupu osvojila upravo u Čitluku protiv Brotnja.

Finalna utakmica počela je odlično za HNK Brotnjo jer je Petar Milićević u 30. minuti doveo Brotnjo u vodstvo, dok je prednost momčadi trenera Mateja Rozića u 54. minuti udvostručio Franjo Vrljić. Ipak, gostujuća momčad na Barama je pokazala snažan karakteri i pogocima Maria Budimira i Marka Zadrića prvo došla do izjednačenja, a kasnije i do pobjede.

Budimir je zaostatak Rame smanjio u 70. minuti, nakon čega je pred završetak utakmice Zadrić rezultat poravnao s bijele točke. Upravo su jedanaesterci odlučivali o pobjedniku Kupa HNŽ, a vratar Adnan Kaltak u prvoj je seriji uspio zaustaviti pokušaj Ivana Prskala, nakon čega je pet izvođača bilo sigurno za Ramu.

Teo Dedić, Luka Budimir, Mario Budimir, Josip Ivić i Marko Zadrić bili su precizni s bijele točke za goste, a za domaću momčad pogotke s bijele točke postigli su Petar Milićević, Antonio Ljubić, Kristijan Ćorić i Danijel Mijatović.

Obje momčadi nakon finala Kupa HNŽ uskoro očekuje početak natjecanja u Drugoj ligi NS FBiH – skupina Jug.