VIDEO  Niko Janković s dva pogotka donio pobjedu Rijeci u ‘Derby della Učka’

Istra Hajduk
Goran Sebelić/CROPIX

U okviru 24. kola HNL-a nogometaši Rijeke su u ‘Derby della Učka’ svladali u gostima Istru rezultatom 0:2.

Bila je to jedna dosta nervozna utakmica kako to i biva u ovom susjedskom derbiju, a domaći su utakmicu završili s 9 igrača budući da su Frano Mlinar i Ante Erceg dobili crvene kartone, što je na kraju izazvalo bijes domaćih, pa je po završetku utakmice došlo i do naguravanja.

Treba istaknuti i kako smo kod isključenja Ante Ercega danas vidjeli neobičnu situaciju. On je u ljutnji zbog isključenja sucu oteo papirić na kojem je zapisivao sankcionirane igrače i poderao ga. Kakva kazna očekuje Ercega ostaje nam za vidjeti.

Dvostruki strijelac za Rijeku danas je bio Niko Janković kojem su ovo prvi pogoci u dresu Rijeke nakon dolaska iz HŠK Zrinjski.

Prvi pogodak Janković je postigao u 23. minuti. Bila je to odlična akcija u kojoj je Matija Frigan proigrao Jankovića, ovaj varkom tijelom zaobilazi vratara Istre Majkića i pogađa za svoj prvijenac u dresu Rijeke.

Sadržaj se učitava...

Drugi pogodak Janković je postigao s bijele točke duboko u sudačkoj nadoknadi kada su domaći već imali manjak od dva igrača na terenu. Igrala se 95 minuta kada se u prilici našao Obregon, no u šesnaestercu ga ruši Galilea. Nakon male rasprave s Obregonom, Janković je uzeo loptu i sigurno pogodio za 0:2 i nova tri boda Rijeke.

Ovom pobjedom momčad Sergeja Jakirovića došla je do šestog mjesta i svog 31 boda koliko ima i Istra koja se nalazi na petom mjestu prvenstvene ljestvice HNL-a.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.