MLADI IGRAČI Sergej Jakirović priključio svog sina prvoj momčadi, ali i Nikolasa Šimića

Leon Jakirović
Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamo se priprema za nastavak sezone SuperSport HNL-a, a u idućem kolu ih čeka veliki derbi protiv Hajduka na Poljudu. Utakmica se igra u subotu s početkom u 19:30 sati. Trenutno je sedam igrača Dinama u različitim reprezentacijama, a neki su igrači ozlijeđeni pa je trener Sergej Jakirović treninzima prve momčadi priključio nekoliko igrača iz omladinskog pogona.

Među mladim igračima koji su dobili priliku trenirati sa seniorima ističu se dva imena: Nikolas Šimić i Leon Jakirović. Prvi je sin Daria Šimića, donedavno člana uprave Dinama. Radi se o 16-godišnjaku koji igra na poziciji lijevog beka, a Plavima se pridružio još 2016. godine kada je imao osam godina dok je prve nogometne korake napravio u Kustošiji. Nastupao je za U-15 reprezentaciju Hrvatske, a ove sezone je igrao prvo za kadete Dinama pa je potom priključen i juniorskoj momčadi za koju je skupio pet nastupa, prenosi Index.

Jakirović je treninzima priključio i svog sina

Leon Jakirović je sin trenera prve momčadi Dinama. Također ima 16 godina, šest mjeseci je mlađi od Šimića i također igra primarno na poziciji lijevog beka. U Dinamo je stigao iz Sesveta 2019. godine. Ove sezone nastupa redovito za kadete Dinama te je zaigrao u 15 utakmica prvog ranga, a nedavno je počeo nastupati i za drugu momčad juniora koja se natječe u prvoj nogometnoj ligi centar.

Nedavno je nastupao na Premier League International kupu gdje je druga momčad Dinama igrala protiv U-21 momčadi West Hama, Southamptona, Brightona i Chelsea, a u listopadu prošle godine je nastupao za U-16 reprezentaciju Hrvatske.