MARKO BENCUN Rezultat mi nije važan, bitno je da djeca napreduju i uče nogomet

Marko Bencun
Hercegovina.info

Na 'Fortuna kupu' koji se odigrao u Mostaru zapažen rezultat osvojili su mali nogometaši Škole nogometa NK Međugorje. U konkurenciji od 20 ekipa, dječaci rođeni 2012. godine osvojili su drugo mjesto, a u finalu su poraženi od Sport talenta iz Mostara.

Školu nogometa Međugorje krajem srpnja 202. godine preuzeo je Marko Bencun bivši nogometaš Hajduka, Zrinjskog, Brasova, Intera iz Zaprešića te Neretve iz Metkovića.

"Moram reći kako mi je iznimno drago zbog jučerašnjeg rezultata. To je nagrada za naš trud i rad koji smo napravili u ovih manje od pola godine otkada smo preuzeli školu. Na turniru su bile zaista sve najbolje ekipe iz Hercegovine. Za nas kao 'novu školu', je velika stvar pobijediti ŠN Limače, Iskru Stolac, Leostars iz Trebinja i ŠN Fortunu. U finalu smo poraženi od Sport talenta iz Mostara, ali ovo je odličan uspjeh", kaže nam Bencun.

U vrlo kratkom razdoblju kao voditelj škole sve je podigao na jedan viši nivo.

"Kada smo preuzeli školu bilo je jako malo djece, a danas brojimo njih do 70. Mogu reći kako je rad na najvišem mogućem nivou. Djecu učimo svim osnovama nogometne igre. Zajedno s trenerima djeci prenosimo svoje znanje, a osim toga da budu dobri sportaši i nogometaši učimo ih da budu prije svega dobro odgojeni ljudi."

Napredak se vidi i po rezultatu u Mostaru.

Marko Bencun

"Veseli rezultat koji je ostvaren u konkurenciji od 20 ekipa, ali meni on nije važan. Najbitnije je da djeca napreduju. Mi se prijavljujemo na što više turnira, bez obzira na rezultat. Nekada će on biti bolji, a nekada lošiji, bitno je da djeca napreduju, skupljaju potrebno iskustvo i da uče nogomet. Meni je iskreno draže vidjeti da djeca nauče igrati od noge do noge ili primjerice dupli pas, nego da pobijedimo, a da je igra izostala. To tako treba biti u mlađoj dobi, razvoj na prvom mjestu."

Zadovoljni su kaže i roditelji.

Marko Bencun

"Sama činjenica da se trenutno u Međugorju nalaze tri premijerligaša Zrinjski, Željezničar i Krupa, govori u prilog tome kakve uvjete imamo ovdje na našem sportskom centru. Imamo sve što je potrebno za razvoj mladih igrača. Činjenica da svakim danom raste broj djece priznanje je našem radu. Kada vam roditelji daju djecu na povjerenje i vjeruju u vas onda morate biti sretni zbog toga. Naravno, to je i jedna velika odgovornost, ali ljubav prema nogometu sve olakšava", rekao je Marko Bencun.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.