MARIO IVANKOVIĆ "Skrpit ćemo nešto i idemo bez bijele zastavice"

Mario Maka Ivanković
Hercegovina.info

Nogometaše HŠK Zrinjski u četvrtak u Nizozemskoj očekuje utakmica 5. kola grupne faze Konferencijske lige u kojoj će Plemići na gostovanje kod AZ Alkmaara. U ovaj susret Zrinjski ulazi nakon dvije prvenstvene pobjede pod vodstvom novog trenera Maria Ivankovića. Posljednja je ona u Gabeli u kojoj su njegovi nogometaši uvjerljivo svladali GOŠK rezultatom 1:5.

"Na jednom teškom terenu za igru, mislim da smo pružili odličnu utakmicu i uzeli i ono po što smo i došli, ta tri boda. Još više veseli što smo postigli pet zgoditaka. Momci su koncentrirano ušli u utakmicu od prve minute, željeli su tu pobjedu i čestitke im. Mislim da smo u svim segmentima bili bolji i zaslužili uvjerljivu pobjedu", rekao je Ivanković.

Težak teren u Gabeli donio je i probleme s ozljedama.

"Ne znamo još što će biti s Čanađijom koji ima bol u koljenu, Memija je dobio virozu i vjerojatno otpada za Nizozemsku. Sabljić je jučer ozlijedio zglob na treningu. No, ima naša. "Skrpit" ćemo nešto kako se kaže i idemo u Nizozemsku bez bijele zastavice, odigrati što bolju utakmicu."

U Nizozemsku Zrinjski putuje sa samo dva stopera.

"Ima nas na broju čak i previše, a kada dođe utakmica imamo mali izbor na nekim mjestima. Nemamo adekvatne zamjene na stoperskim pozicijama. Ćorluka i Bilbija i neki stariji igrači igraju svaku utakmicu 90 minuta. Jednostavno mora tako biti ako mislimo nešto napraviti. Svaka im čast na tome, to su profesionalci i nadam se da će izdržati sljedećih dvadeset dana gdje imamo jako teških utakmica. Momci koji u četvrtak dobiju priliku, na njima je da se izbore za svoj status."

Drugo poluvrijeme protiv Alkmaara u Mostaru mora biti putokaz za četvrtak.

"Tako je. Prvu utakmicu smo ušli bojažljivo. Alkmaar je bio opasan i rastrčan. Igraju u dubinu, imaju opasna krila i napadača koji zabija iz svih situacija. Ukoliko im dozvolimo da rade što hoće imat ćemo velikih problema. No, isto tako kada smo mi ušli goropadno u drugo poluvrijeme, pokazali da i mi znamo igrati s više želje, volje, htijenja, a ponajviše vjere u sebe, onda se i u njih uvukla panika. Kada zabiješ četiri gola nakon 0:3 u prvom poluvremenu, onda nam to treba biti putokaz za utakmicu u četvrtak. Moramo odigrati maksimalno svih 90 minuta, pa što nam to donese", zaključio je Ivanković.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.