Mario Ivanković bit će pomoćnik Mehi Kodri u reprezentaciji BiH

Mario Maka Ivanković
NS BiH

Do debija Mehe Kodre na klupi Zmajeva još je devet dana, a javnost još ne zna kompletan sastav njegovog stručnog stožera, no kockice se polako slažu. Zajedno s povratnikom na izborničku klupu Zmajeva, radit će Mario Ivanković.

Kako je potvrđeno za SportSport.ba, Mario Ivanković bit će pomoćnik Mehe Kodre u stručnom stožeru A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Radi se o dojučerašnjem izborniku juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je prije nekoliko dana pod njegovim vodstvom savladala i remizirala protiv Crne Gore u prijateljskim utakmicama.

Juniorsku selekciju sada će preuzeti netko drugi, s obzirom na to da je popularni Maka prekomandiran u A reprezentaciju.

Ovaj 48-godišnji stručnjak je od ožujka 2016. do studenog 2019. godine bio asistent u HŠK Zrinjski i to Blažu Sliškoviću, Vinku Marinoviću, Hariju Vukasu, Anti Miši i Ivici Barbariću.

Nakon toga je dvije i po godine vodio kadete Zrinjskog gdje je na 66 utakmica imao prosjek od 1,79 bodova po utakmici.

Uslijedio je tada prvi posao u jednoj od reprezentacija Bosne i Hercegovine. Bio je pomoćnik Slobodana Starčevića u U-21 reprezentaciji BiH.

Nakon toga vodio je na jednoj utakmici U-18 reprezentaciju, te U-19 na deset utakmica, a prelazak u A reprezentaciju je sigurno kruna dosadašnje trenerske karijere.

Dakle, njega i novi stručni stožer reprezentacije BiH debi očekuje već 8. rujna kada u okviru 5. kola kvalifikacija za EURO na Bilino polje stiže Lihtenštajn, dok će tri dana kasnije Zmajevi u goste kod Islanda.