LUKA MENALO "Što se mene osobno tiče situacija u Dinamu nije najbolja"

Luka Menalo
NSBiH

Pred reprezentacijom Bosne i Hercegovine kvalifikacijski su susreti za Europsko prvenstvo protiv Lihtenštajna i Portugala. Pod vodstvom novog izbornika Save Miloševića 'Zmajevi' će se pokušati podići, kako igrački tako i bodovno, koliko to bude moguće.

Uoči utakmica, a nakon samog okupljanja pred predstavnike medija na konferenciju je izašao jedan od standardnih reprezentativaca Luka Menalo. Komentirao je promjene koje je novi izbornik donio sa sobom.

"Drago mi je da ćemo se vratiti u formaciju s četiri nazad, jer očito je da ovo nije išlo najbolje i svi smo toga svjesni. Sada se nadamo da ćemo uspjeti poboljšati nešto i da ćemo s promjenom formacije doći do nekog željenog rezultata", rekao je.

Kratko je vrijeme za uigravanje.

"Vremena je malo, u reprezentaciji je tako. Cijeli sustav je tako napravljen i nema puno vremena za treniranje. Zahtjevi trenera uspiju se prenijeti preko videoanaliza. Imali smo nesreću da smo izmijenili malo previše trenera. Novi izbornik, novi zahtjevi, nova očekivanja. No, isto tako nova je energija i novi put. Utakmice će sve pokazati, sve ovisi od rezultata. Ako nema rezultata možemo pričati što hoćemo, on je jedino mjerilo", istaknuo je.

Na konstataciju kako je jedan od najpožrtvovnijih reprezentativaca, ali i da u Dinamu nema baš veliku minutažu Menalo je rekao:

"Situacija u klubu nije najbolja po pitanju mene osobno, ja to ne krijem i prvi kažem. Kada je u pitanju reprezentacija ja sam takav od sebe. Na svim prijašnjim utakmicama sam dao sve od sebe bilo to pet, deset ili devedeset minuta, ovisno koliko mi je koji izbornik dao. Što se tiče situacije u klubu je ponavljam takva kakva je i meni je zbog toga najviše žao. Nadam se da će se to uskoro promijeniti na bolje", kazao je.

Što se tiče tvrdnje kako je pred BiH jedna lakša i jedna teža utakmica Menalo je dodao:

"S obzirom na naše dosadašnje igre ne mogu reći da mi imamo više ijednu laganu utakmicu. Meni kao sportašu je uvijek cilj ići na pobjedu. Želja je svih šest bodova. Ne želim da to sada zvuči prepotentno ili da najavljujem pobjedu protiv Portugala, ali to je želja. Jednako će težak biti i Lihtenštajn i Portugal".

Predstavnici medija kazali su kako očekuju uvjerljivu pobjedu kod Lihtenštajna.

"Svi to želimo i priželjkujemo, ali ako se mi na terenu ne postavimo na pravi način i ne odgovorimo zahtjevima kako treba, onda je i to upitno. Želja i htijenje neće doći u pitanje", zaključio je Luka Menalo.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.