LEOTAR "Nadamo se da će se tenzije smiriti, ali bili smo isprovocirani ponašanjem i riječima kapetana Zrinjskog"

Stadion Trebinje
Hercegovina.info

Nakon Zrinjskog, povodom incidenata koji su se dogodili nakon jučerašnje utakmice u Trebinju, danas se priopćenjem oglasio i FK Leotar.

"FK Leotar izražava iskreno žaljenje što je nakon utakmice 14. kola M:tel Premijer lige između našeg kluba i HŠK Zrinjski došlo do događaja koji ne služe na čast ni jednom, ni drugom klubu sa višedesetljetnim tradicijama", navode na početku priopćenja.

"Što se tiče svih događanja po okončanju utakmice, počevši od svlačionica i prostora ispred klupskih prostorija i ispred stadiona, prepuštamo organima Policijske uprave i NS BiH da u svojoj nadležnosti utvrde svačiju pojedinačnu i kolektivnu odgovornost, a mi kao Klub im stojimo na raspolaganju. Mi kao Klub ne želimo krivce tražiti ili imenovati preko priopćenja i medija, jer na to nemamo pravo, ni kompetentnost. Postoje brojne video snimke i snimke nadzornih kamera na stadionu koji će sigurno sve najbolje prikazati, ali činjenica je da su reakcije naših članova bile isprovocirane krajnje vulgarnim ponašanjem i riječima kapetena Zrinjskog na kraju utakmice, na koje je teško u trenutku ostati pribran", ističu. 

"FK Leotar je prije utakmice u suradnji sa nadležnim službama preduzeo sve mjere osiguranja prije, tijekom i nakon utakmice, kako po pitanju osiguranja gostujuće navijačke grupe, tako i po pitanju osiguranja restriktivnih prostora". 

"Iskreno se nadamo da ovi događaji neće narušiti dobre odnose između dva kluba i da će se tenzije smiriti. Sreća je da je u danom trenutku bilo dovoljno pribranih pojedinaca na obje strane, koji su učinili sve da se situacija brzo smiri. Žao nam je što se danas ne priča o dobroj nogometnoj predstavi i atmosferi na tribinama, navijačima oba kluba koji su dali poseban kolorit utakmici i svih 90 minuta krajnje fer i korektno bodrili svoje ekipe. Također, smatramo da su spomenuti incidenti od strane pojedinih medija prenaglašeni, u razloge nećemo ulaziti, ali su nam dobro poznati", navode. 

"FK Leotar i pojedinci iz kluba se nakon internih razgovora i dogovora povodom ovih događanja više neće oglašavati. Naš cilj ostaje nepromijenjen i sve svoje kapacitete i snage okrećemo ka utakmici Kupa BiH protiv Sloge i subotnjoj utakmici protiv Širokog Brijega", stoji u priopćenju Leotara.